Lectii de TenisAlegerea rachetei de tenis (1)

Alegerea rachetei de tenis (1)

23.08.2010 07:36 de Razvan Gabriel, 3 comentarii

Ideea este simpla: vreti sa va procurati o noua racheta de tenis. Fie sunteti la inceput si sunteti coplesit de oferta existenta pe piata, fie aveti experienta si doriti sa achizitionati o racheta care sa va imbunatateasca jocul.

Citeste mai mult →


Un as calculat

Un as calculat

29.07.2010 07:46 de Razvan Gabriel, 1 comentarii

Un serviciu extrem de puternic este arma cea mai "letala" a unui jucator, dar nu totul se rezuma la umeri puternici si la strigate de lupta asemeni unei gorile pentru a trece mingea peste fileu. Stiinta aplicata la momentul oportun poate transforma greseala in avantaj.

Citeste mai mult →


Cum ne alegem mingea potrivita

Cum ne alegem mingea potrivita

02.08.2009 21:46 de Razvan Gabriel, 2 comentarii

Pentru a savura o partida de tenis este nevoie de echipamentul potrivit, la locul potrivit: racheta, incaltaminte, racordaj, grip, imbracaminte. Un lucru care niciodata nu lipseste din jocul de tenis este mingea de tenis. Dar cu ce minge sa jucam?

Citeste mai mult →Exista o varsta limita la care ar trebui inceput tenisul?

Exista o varsta limita la care ar trebui inceput tenisul?

22.04.2009 07:53 de Razvan Gabriel, 54 comentarii

Probabil ca va intrebati care ar fi varsta ideala la care copilul vostru ar trebui sa inceapa cursurile de tenis. Sau poate doriti cumva sa stiti daca exista vreo limita de varsta in care trebuie sa se incadreze copilul pentru a putea beneficia de aspectele pozitive ale practicarii tenisului. In amandoua cazurile opiniile specialistilor sunt impartite in ceea ce priveste "startul", fiecare dintre ele fiind argumentate mai mult sau mai putin.

Citeste mai mult →


Cum ne alegem incaltamintea pentru tenis

Cum ne alegem incaltamintea pentru tenis

22.03.2009 13:28 de Razvan Gabriel, 1 comentarii

Tenisul se joaca pe o gama larga de suprafete, precum zgura, iarba sintetica sau hard. Cei mai multi prefera o anumita suprafata de joc care se pliaza stilului lor. De exemplu, cei care prefera jocul de tipul serviciu-voleu ar trebui sa aleaga o suprafata rapida. In functie de terenul pe care joaca, tenismanul trebuie sa isi aleaga si pantofii sport potriviti.

Citeste mai mult →


Masurarea manerului rachetei

Masurarea manerului rachetei

25.01.2009 21:56 de Razvan Gabriel, 1 comentarii

Va prezentam un material ce va va ajuta sa alegeti marimea corecta a manerului rachetei. Racheta trebuie sa fie tinuta confortabil in mana, fiind important ca atunci cand achizitionati o racheta sa alegeti manerul potrivit.

Citeste mai mult →


Al doilea serviciu

Al doilea serviciu

15.12.2008 19:53 de Razvan Gabriel, 2 comentarii

Cred ca al doilea serviciu trebuie tratat cu mai multa atentie decat primul serviciu. Asa cum primul serviciu poate fi cel mai bun prieten al tau, la fel, al doilea serviciu poate fi cel mai periculos dusman al tau!

Citeste mai mult →Ce priza sa folosesc?

Ce priza sa folosesc?

16.09.2008 12:32 de Razvan Gabriel, 2 comentarii

Seria de articole in care am incercat sa vedem principalele prize in tenis se inchie cu acest articol. Ce trebuie retinut este faptul ca fiecare jucator trebuie sa-si gaseasca prizele care il ajuta la jocul sau. Aceasta serie de articole a fost destinata intelegerii prizelor pentru a ne raporta la un standard in articolele viitoare (lovituri si tehnici) si pentru a recunoaste jocul adversarului.

Citeste mai mult →


Backhandul cu doua maini

Backhandul cu doua maini

01.09.2008 08:02 de Razvan Gabriel, 2 comentarii

Nu este nici un dubiu asupra faptului ca aceasta priza este una popular, dar exista o intreaga dezbatere cu privire la cum trebuie pozitionate mainile. Exista nenumarate combinatii de prize posibile, daca cineva ar urmari jucatorii profesionisti care practica backhandul cu ambele maini. De obicei, mana dominant se gaseste intr-o prize Eastern de Forehand sau Continentala. Cealalta mana se afla intr-o prize Semi-Western Forehand, Eastern Forehand sau Continentala.

Citeste mai mult →Lovitura de Backhand

Lovitura de Backhand

24.07.2008 23:10 de Razvan Gabriel, 3 comentarii

In mod evident, lovitura de backhand, cunoscuta la noi sub numele de "rever" este complementara loviturii de forehand. In traducere libera, lovitura de forehand este cea a "mainii principale" (dreapta sau stanga, in functie de jucator: dreptaci sau stangaci), backhandul fiind lovitura mainii secundare. Nu de putine ori insa, lovitura de backhand este "arma" favorita a multor jucatori.

Citeste mai mult →


Priza Continentala

Priza Continentala

13.07.2008 09:30 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Priza continentala este acea priza care poate fi folosita pentru orice lovitura, insa acest lucru nu a fost o practica standard la inceputurile tenisului. Aceasta priza este folosita in special pentru serviciu, voleu, smash, slice si lovituri decisive. Trebuie mentionat ca aceasta priza nu se modifica de la forehand la backhand.

Citeste mai mult →