Priza Eastern

Priza Eastern este priza traditionala de tenis ce necesita un poigne ferm, dar nu si o mobilitate iesita din comun.

19.05.2008 01:04, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Priza Eastern

Priza Eastern folosita la lovitura de forehand este preferata din timpurile vechi ale tenicului, cand terenurile cu iarba nu reprezentau o raritate. Este o priza excelenta cand se doreste “conducerea” mingei “in plin” dar poate fi folosita cu succes si pentru trimiterea de slice-uri sau top-spinuri. Mingile joase nu constituie o problema pentru aceasta priza, in schimb, mingile inalte pot avea ca rezultat retururi ce vor iesi din teren.  Marele avantaj al acestei lovituri se gaseste in flexibilitatea sa. Un lucru foarte important de retinut este ca mingea nu trebuie lovita in fata corpului ci mai degraba mingea este lovita paralel cu partea laterala a corpului. Lovirea mingei in fata corpului va genera mingi usor de contracarat si posibil dureri ale mainii sau ale umarului.

Cum gasim priza Eastern?
O modalitate ar fi urmatoarea: asezati racheta pe o masa. Puneti palma pe racordaj, paralela cu acesta. Coborati palma pana pe maner, fara sa schimbati inclinatia. Cand veti lua manerul in mana veti avea o priza Eastern. O alta modalitate este de a “da noroc” cu racheta.

Avantaje:Aceasta este considerata cea mai usoara priza pentru a invata lovitura de forehand. Este o priza versatila ce permite jucatorului fie sa perieze mingea pentru a genera top-spin sau sa loveasca mai “plin” pentru a trimite o minge mai puternica si incisiva. Este usor de tranzitionat catre alte prize fiind o alegere buna pentru jucatorii carora le place sa inainteze la fileu.

Minusuri: Nu este priza ideala pentru returul mingilor inalte. Priza Eastern poate genera lovituri foarte puternice si incisive dar deoarece tinde sa fie o lovitura “plata” poate fi de asemenea inconsistenta si va fi greu de sustinut schimburi lungi de mingii. Nu este o priza pentru jucatorii care doresc sa imprime mult top-spin loviturilor lor.

Jucatori profesionisti care folosesc priza Eastern: Tim Henman, Lindsay Davenport

Galerie Foto


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!