“MAI ARE… UN SINGUR DOR!” (II) In care, in mod paradoxal, trenul de Otopeni va trece pe terenul din… Otopeni! Motto: “Asta e numarul 1 la promisiuni. Urmăriți Promisiunile lui din trecut...”
Editoriale din Tenis
„Mai are... un singur dor”
Cine ar fi crezut că tristul destin al marelui Eminescu – trecut din această lume fără să fi văzut vreodata Marea – s-ar putea repeta în cazul lui Ion Ţiriac, a cărui dorinţă fierbinte de a-şi vedea o Academie de Tenis în Bucureşti (România ?!) pare a nu se îndeplini de asemenea…
Triumful discret al modestiei
Cu scuza de a nu avea mult timp altă tangență cu tenisul decât aceea a unui insistent practicant amator, atunci când în modestul birou pe care l-am ocupat vremelnic la Centrul Național de Tenis al Federației Române de Tenis a intrat Mihaela Buzărnescu numele său nu-mi spunea nimic. Nimic anormal într-o perioadă în care “prima pagină” era copios și justificat dominată de Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu...
Isărescu, atacat strategic pe “contre-pied”
Explicația eșecului constant al asalturilor în serie asupra Băncii Naționale și a Guvernatorului, ("Atacă-l acolo unde nu este pregătit, surprinde-l apărând de unde nu se așteaptă” – Sun Tzu) pare a fi fost în sfârșit conștientizată: Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a renunțat să șarjeze pe frontul politicii monetare, a controlului concertat asupra dobânzii interbancare sau a cursului de schimb, a neimpunerii obligativității activității profitabile a instituțiilor bancare, etc., canalizându-și energia asupra unei zone în care Banca Națională pare a fi într-adevar necorespunzator pregatită: tenisul!
S.O.S. OLIMPIA Brașov: "Un proiect pentru un club!"
Turistul curios și neavizat trecând pe lângă fostul (?) club "Olimpia" din Brașov, situat la doar zece minute de mers pe jos față de Biserica Neagra, ar avea toate motivele să-și dateze începuturile istorice ca anterioare construcției Bastionului Țesătorilor, în a cărui umbră zac - efectiv! - cele cinci terenuri de tenis și impozanta clădire alăturată ce constituie patrimoniul bazei sportive.
Dar acoperişul, cât e acoperişul?
Ploaia a dat peste cap programul organizatorilor turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului.
Boris Becker vrea să facă China să roiască de jucători profesioniști de tenis
Boris Becker are planuri mari. Legendarul tenisman vrea să transforme China într-o adevarată forță în lumea tenisului internațional.
EPITAF PENTRU UN TURNEU
Rezonând înduioșător cu lacrimile lui Ilie Năstase, natura era cât pe ce să înece ultima ediție a turneului BRD-Năstase-Țiriac-Trophy și să-l lipsească pe Fernando Verdasco de bucuria câștigării unui turneu după doi ani de pauză!
Teoria relativității în tenis
Rezultatul primei zile a întâlnirii România -Cehia în cadrul competiției FED CUP era previzibil: 1-1! De fapt, așa s-a și întâmplat. Simona Halep trebuia sa o bată pe Carolina Pliskova iar Petra Kvitova pe Monica Niculescu. Aici intervine relativitatea: rezultatul este realitatea victoriilor puțin scontate ,dacă nu chiar considerate imposibile ale Pliskovei si Monicăi Niculescu!
SIMONA LA TELEVIZOR. PRIVIND!
De obicei, Simona este "dincolo" de ecran. De ceva timp, este (bănuim, evident!) "dincoace" de ecran, stârnind o serie de comentarii mai mult sau mai puțin corecte, dar exprimând frustrare, nemulțumire, reproșuri sau cel puțin sfaturi (de când nu mai avem fotbal, tribunele s-au umplut de specialiști în tenis!).
Simona, înfrângerile inaccesibile celor mulți sunt victorii!
Insatisfacția suporterilor Simonei a atins apogeul: o avalanșa de reproșuri a invadat subsolul știrilor și articolelor din presa la capitolul comentarii. Motivul: nu reușește sa câștige întotdeauna, a pierdut de șase ori la rând in fata Sharapovei și, de neiertat, a fost eliminată de la Turneul Campioanelor de o poloneza slăbănoagă... Nici măcar nu reușește sa devină numărul unu WTA!
Simona Halep: paradoxul performantei adolescentine
La varsta la care majoritatea adolescentilor tatoneaza timid imprejurimile copilariei abia parasite, practicantii meritorii ai unor sporturi caracterizate financiar de multe "zerouri" - mai mult pentru organizatori decat pentru ei insisi - sunt atrasi, dar mai mult impinsi, in lumina ametitoare a reflectoarelor, accesand periculosul joc al "fluturilor pe lamapa"!
A doua zi dupa succes...
Proverbul de "a te feri de a doua zi dupa succes" este cvasi-ignorat cu toate ca se adevereste cu o regularitate impresionanta.
Lasa-le sa bata mingea; eu ma ocup de Dedeman!
Andreea Mitu a izbucnit in lacrimi! De bucurie!
SIBIU 2015: Mici conflicte regionale si lautarii din Clejani
Este evident ca bazandu-se doar pe echipa de dublu, meciul cu Israelul nu a tulburat dulcea pasivitate a urbei Sibiului decat prin masurile de securitate luate de oaspeti, neobisnuite chiar concetatenilor presedintelui tarii! Abonatii Digi au trecut chiar din prima zi la meciurile Alexandrei Dulgheru in Malaezia.
ATENTIE: APUNE TENISUL!
Chiar daca nimeni nu este profet in propria tara, OPEN TENIS isi asuma riscul de a o face, acceptand ca acest gest nu va fi confirmat de realitate foarte vizibil si foarte curand.
Simona in Tara Minunilor!
Povestea - de pana acum - a Simonei Halep ne-a facut, pe multi dintre noi, sa retraim incantarea cu care citeam, in copilarie, minunata carte "Alice in tara minunilor"!
Si totusi, Simona a pierdut!
Parcurg o sumara revista a presei: din paginile de sport nu pot, evident, lipsi stirile legate de Simona Halep si turneul de la New Haven. Citesc si nu-mi vine sa cred: in ciuda rezultatului, opinia unanima este ca Simona nu a pierdut.
BRD BUCHAREST OPEN: UN EVENIMENT DE EXCEPTIE
Niciodata nu s-a potrivit mai bine sloganul unui eveniment - "Ladies first!" - cu realitatea de a avea o jucatoare din Romania - Simona HALEP - ocupand un incredibil loc trei in clasamentul celor mai bune jucatoare din lume!
BRD Nastase Tiriac Trophy a trecut pe celalalt mal al Dunarii!
Daca nu reusim sa pastram trofeul turneului la Bucuresti, avem cel putin satisfactia de a fi ramas oarecum in zona, la vecinii nostri bulgari.