Editoriale din Tenis„Mai are... un singur dor”

„Mai are... un singur dor”

16.10.2019 12:06 de Gigi Grigorescu, 0 comentarii

Cine ar fi crezut că tristul destin al marelui Eminescu – trecut din această lume fără să fi văzut vreodata Marea – s-ar putea repeta în cazul lui Ion Ţiriac, a cărui dorinţă fierbinte de a-şi vedea o Academie de Tenis în Bucureşti (România ?!) pare a nu se îndeplini de asemenea…

Citeste mai mult →


Triumful discret al modestiei

Triumful discret al modestiei

24.06.2018 21:29 de Roxana Andreea, 0 comentarii

Cu scuza de a nu avea mult timp altă tangență cu tenisul decât aceea a unui insistent practicant amator, atunci când în modestul birou pe care l-am ocupat vremelnic la Centrul Național de Tenis al Federației Române de Tenis a intrat Mihaela Buzărnescu numele său nu-mi spunea nimic. Nimic anormal într-o perioadă în care “prima pagină” era copios și justificat dominată de Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu...

Citeste mai mult →


Isărescu, atacat strategic pe “contre-pied”

Isărescu, atacat strategic pe “contre-pied”

05.10.2017 21:24 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Explicația eșecului constant al asalturilor în serie asupra Băncii Naționale și a Guvernatorului, ("Atacă-l acolo unde nu este pregătit, surprinde-l apărând de unde nu se așteaptă” – Sun Tzu) pare a fi fost în sfârșit conștientizată: Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital din Senat a renunțat să șarjeze pe frontul politicii monetare, a controlului concertat asupra dobânzii interbancare sau a cursului de schimb, a neimpunerii obligativității activității profitabile a instituțiilor bancare, etc., canalizându-și energia asupra unei zone în care Banca Națională pare a fi într-adevar necorespunzator pregatită: tenisul!

Citeste mai mult →


S.O.S. OLIMPIA Brașov:

S.O.S. OLIMPIA Brașov: "Un proiect pentru un club!"

14.06.2016 21:57 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Turistul curios și neavizat trecând pe lângă fostul (?) club "Olimpia" din Brașov, situat la doar zece minute de mers pe jos față de Biserica Neagra, ar avea toate motivele să-și dateze începuturile istorice ca anterioare construcției Bastionului Țesătorilor, în a cărui umbră zac - efectiv! - cele cinci terenuri de tenis și impozanta clădire alăturată ce constituie patrimoniul bazei sportive.

Citeste mai mult →
EPITAF PENTRU UN TURNEU

EPITAF PENTRU UN TURNEU

27.04.2016 21:42 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Rezonând înduioșător cu lacrimile lui Ilie Năstase, natura era cât pe ce să înece ultima ediție a turneului BRD-Năstase-Țiriac-Trophy și să-l lipsească pe Fernando Verdasco de bucuria câștigării unui turneu după doi ani de pauză!

Citeste mai mult →


Teoria relativității în tenis

Teoria relativității în tenis

07.02.2016 07:43 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Rezultatul primei zile a întâlnirii România -Cehia în cadrul competiției FED CUP era previzibil: 1-1! De fapt, așa s-a și întâmplat. Simona Halep trebuia sa o bată pe Carolina Pliskova iar Petra Kvitova pe Monica Niculescu. Aici intervine relativitatea: rezultatul este realitatea victoriilor puțin scontate ,dacă nu chiar considerate imposibile ale Pliskovei si Monicăi Niculescu!

Citeste mai mult →


SIMONA LA TELEVIZOR. PRIVIND!

SIMONA LA TELEVIZOR. PRIVIND!

24.01.2016 16:59 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

De obicei, Simona este "dincolo" de ecran. De ceva timp, este (bănuim, evident!) "dincoace" de ecran, stârnind o serie de comentarii mai mult sau mai puțin corecte, dar exprimând frustrare, nemulțumire, reproșuri sau cel puțin sfaturi (de când nu mai avem fotbal, tribunele s-au umplut de specialiști în tenis!).

Citeste mai mult →


Simona, înfrângerile inaccesibile celor mulți sunt victorii!

Simona, înfrângerile inaccesibile celor mulți sunt victorii!

31.10.2015 14:56 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Insatisfacția suporterilor Simonei a atins apogeul: o avalanșa de reproșuri a invadat subsolul știrilor și articolelor din presa la capitolul comentarii. Motivul: nu reușește sa câștige întotdeauna, a pierdut de șase ori la rând in fata Sharapovei și, de neiertat, a fost eliminată de la Turneul Campioanelor de o poloneza slăbănoagă... Nici măcar nu reușește sa devină numărul unu WTA!

Citeste mai mult →


Simona Halep: paradoxul performantei adolescentine

Simona Halep: paradoxul performantei adolescentine

03.07.2015 06:52 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

La varsta la care majoritatea adolescentilor tatoneaza timid imprejurimile copilariei abia parasite, practicantii meritorii ai unor sporturi caracterizate financiar de multe "zerouri" - mai mult pentru organizatori decat pentru ei insisi - sunt atrasi, dar mai mult impinsi, in lumina ametitoare a reflectoarelor, accesand periculosul joc al "fluturilor pe lamapa"!

Citeste mai mult →

ATENTIE: APUNE TENISUL!

ATENTIE: APUNE TENISUL!

15.01.2015 18:23 de Razvan Gabriel, 1 comentarii

Chiar daca nimeni nu este profet in propria tara, OPEN TENIS isi asuma riscul de a o face, acceptand ca acest gest nu va fi confirmat de realitate foarte vizibil si foarte curand.

Citeste mai mult →Si totusi, Simona a pierdut!

Si totusi, Simona a pierdut!

21.08.2014 19:03 de Razvan Gabriel, 0 comentarii

Parcurg o sumara revista a presei: din paginile de sport nu pot, evident, lipsi stirile legate de Simona Halep si turneul de la New Haven. Citesc si nu-mi vine sa cred: in ciuda rezultatului, opinia unanima este ca Simona nu a pierdut.

Citeste mai mult →