Priza Eastern Accentuata pentru Backhand

Aceasta priza ar putea fi numita si priza Western de backhand. Aceasta priza este favorizata de multi jucatori de zgura care folosesc reverul cu o singura mana, un bun exemplu fiind Thomas Muster.

17.08.2008 22:36, de , 1 comentarii , Galerie Foto

Priza Eastern Accentuata pentru Backhand

Aceasta priza lasa la latitudinea jucatorului care loveste reverul cu o singura mana sa aplice efectul de top spin dupa nevoie. In fapt, aceasta priza este alegerea celor care prefera top spinul. Este echivalentul prizei Western pentru lovitura de forehand atat in ceea ce priveste avantajele cat si in ceea ce priveste dezavantajele.

Mingile joase prezinta probleme (in special la nivel de slice) si priza permite numai efect de top spin (pana si o lovitura in plina poate fi dificila).

Daca jucati pe zgura, aceasta priza trebuie sa o aveti neaparat in arsenal. Totusi, aceasta este o  priza „avansata” care este folosita de jucatorii puternici si cu experienta.

Plusuri: La fel ca in cazul prizei Western pentru forehand, aceasta este o prize foarte popular printre jucatorii de zgura. Inchide in mod natural fata rachetei mai mult decat o face prize Eastern pentru Backhand si muta zona de impact cu mingea mai sus si mai in fata corpului, generand o conducere mai buna a mingiilor inalte, ce vor fi returnate in mod evident cu top spin. Cele mai puternice revere din tenis se considera ca sunt lovite cu aceasta priza.

Minusuri: Limitarile sunt aceleasi ca si in cazul prizei Western de forehand. Nu este tocmai potrivita pentru mingile joase si deoarece este o prize extrema, este greu de facut o schimbarea a prizei pentru a inainta la fileu. Jucatorii care folosesc aceasta priza au de obicei miscari elaborate, ample si prefera linia de fund a terenului.

Jucatorii profesionisti care folosesc aceasta prize: Gustavo Kuerten, Justine Henin.

Galerie Foto


Comentarii

Bolfa Adina

16.11.2008, 10:06

super tare chestiile care le faceti....