Victorii româneşti la dublu la Strasbourg

Perechile formate din jucătoarele românce Mihaela Buzărnescu şi Raluca-Ioana Olaru, respectiv din românca Jaqueline Adina Cristian şi americanca Sofia Kenin s-au calificat în turul 2 la Internationaux de Strasbourg (Franţa, 250.000 de dolari premii totale), care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv Tennis Club de Strasbourg.

22.05.2018 04:40, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victorii româneşti la dublu la Strasbourg

Buzărnescu şi Olaru au produs suspriza competiţiei, învingându-le cu 3-6, 6-4, 10-2 pe principalele favorite, Hao-Ching Chan şi Zhaoxuan Yang (Taiwan, China). În prima parte a meciului care a durat 86 de minute, asiaticele au condus cu 3-0, româncele au egalat, dar Chan şi Yang au avut o serie de şase game-uri la rînd, prin care au câştigat setul şi au pus, din nou, 3-0 pe tabelă în dreptul lor. Din acel moment, însă, româncele au preluat controlul. Ele au revenit la 4-3, iar după ce adversarele şi-au făcut serviciul au câştigat cele două game-uri prin care au trimis partida în super tie-break. În ultima parte, asiaticele au avut 2-0, dar următoarele zece ouncte au fost adjudecate de românce. În sferturi, Buzărnescu şi Olaru le vor înfrunta pe Kaia Kanepi şi Katarzyna Piter (Estonia, Polonia), care le-au ănvins pe franţuzoaicele Joanna Tomera şi Wallis Vitis, beneficiare ale unui wild card, cu 6-0, 6-1.

Jaqueline Cristian şi Sofia Kenin au avut o misiune ceva mai uşoară în faţa perechii Reka-Luca Jani, Tereza Mrdeza (Ungaria, Croaţia), în faţa cărora s-au impus cu 6-1, 6-2 în 59 de minute. A fost genul de meci despre care nu se pot spune prea multe. Cristian şi Kenin s-au desprins la 3-0 în primul set, iar în al doilea au realizat break-uri în primul game şi la 4-2. Următoarele adversare sunt Nadiia Kichenok şi Anastasia Rodionova (Ucraina, Australia; cs 3), care le-au învins cu 7-6 (5), 3-6, 10-0 pe Natela Dzalamidze şi María Irigoyen (Rusia, Argentina).

Buzărnescu (32 WTA, cs 4) este calificată în optimi la simplu şi o va întâlni, azi, pe Elena Rybakina (Rusia, 219 WTA, lucky loser). Este primul meci de pe Terenul central (Patrice Dominguez) şi începe la ora 12.00 a României. Tot azi vor avea loc şi meciurile din sferturi de pe tabloul de dublu, toate româncele urmând să joace pe Terenul 1. Cristian şi Kenin vor juca în al doilea meci al zilei, de la ora aproximativă 13.30 a României, iar Buzărnescu şi Olaru după aproximativ două ore.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Raluca Olaru, mihaela buzarnescu, wta, Jaqueline Cristian, Franţa, Strasbourg


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!