Victorie solidă a Simonei Halep şi calificare în 16-imi la Indian Wells

Jucătoarea română Simona Halep (2 WTA, cs 2) s-a calificat în runda a treia la BNP Paribas Open (Statele Unite, Indian Wells, 9.035.428 de dolari premii totale), după ce a învins-o pe cehoaica Barbora Strýcová (50 WTA) cu 6-2, 6-4.

09.03.2019 19:06, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victorie solidă a Simonei Halep şi calificare în 16-imi la Indian Wells

Meciul a durat 87 de minute şi a fost controlat de la un capăt la altul de Halep, care a condus permanent pe tabela de marcaj. Ea s-a desprins la 4-1 în primul set, pentru ca în al doilea să aibă avantaj graţie break-ului adjudecat la 2-1. Tabela a arătat, la un moment dat, 4-4, dar Simona a câştigat următoarele două game-uri, conertind în punct a doua minge de meci. Următoarea adversră este Katerina Kozlova (Ucraina, 113 WTA, venită din calificări), victorioasă cu 6-4, 2-6, 6-0 în faţa Aleksandra Sasnovici (Belarus, 34 WTA, cs 31). "Nu am apucat deloc să verific cum joacă. Nu am jucat niciodată împotriva ei, aşa că trebuie să cercetez, ca să spun aşa, şi să fiu gata pentru meciul cu ea", a declarat Halep.

Unul dintre cei care au lut loc în tribune a fost şi australianul Darren Cahill, fostul antrenor al româncei. Deşi fostul lider mondial şi tehnicianul au pus capăt colaborării la finele sezonului trecut, doi au rămas în relaţii foarte bune. "Îmi caut antrenor, dar în acest moment nu e vorba de nimic concret. Nu am niciun nume pe listă. E o provocare, dar nu e uşor, trebuie să admit. Mă voi decide. Sunt sigură că după această perioadă, îmi voi îmbunătăţi anumite aspecte", a afirmat Simona Halep. Aleksandar “Sascha” Bajin este cel mai vehiculat nume pentru a deveni noul antrenor al Simonei Halep. Spre deosebire de Thierry Van Cleemput, tehnicianul la care Halep a renunțat după turneul de la Doha, Bajin a avut rezultate extraordinare. El a urcat, în ultimul deceniu, de la statutul de partener de antrenament al Serenei Williams, la cel de cel mai bun antrenor din lume. Distincţie pe care a primit-o la final de 2018, după ce sub comanda sa Naomi Osaka a avut o ascensiune fulminantă, cucerind titlul la US Open. Ulterior, cu el alături, nipona a câştigat şi Australian Open, devenind prima în lume.

Invitată la Media Day, iar Simona Halep a fost una dintre cele mai solicitate sportive. "Nu cred că au fost meciuri proaste (n.r. – în acest început de sezon). Cred că toate partidele au fost grele și nu am renunțat la nicio minge. Cred că este cel mai important lucru pentru mine din punct de vedere mental. Toate meciurile au fost la limită și am simțit că sunt la un nivel bun, chiar dacă am pierdut. Am condus adversarele, atât la Doha, cât și la Dubai, dar uneori îți lipsește ceva și nu poți încheia meciurile. Dar mă simt bine și nu am luat părțile negative din acele întâlniri”, a spus Halep. Ea a recunoscut că uneori i-a lipsit concentrarea în momentele cruciale, însă este încrezătoare că își va îmbunătăți și acest aspect. "M-am simțit bine, chiar și la începutul anului, la Melbourne. Dar am simțit că nu am avut suficiente meciuri în picioare înainte de aceste turnee mari. Încă am același sentiment, că îmi trebuie mai multe meciuri oficiale, dar mă simt bine. Simt că sunt la un nivel bun și sunt încrezătoare. Dacă există încredere, totul e liniștit în viață. Sunt sănătoasă și încrezătoare, pentru că am jucat bine la Dubai și la Doha. Deci, sunt fericită!", a încheiat Simona.

A doua româncă prezentă în turul 2 la Indian Wells, Mihaela Buzărnescu (31 WTA, cs 29) a fost învinsă de australianca Daria Gavrilova (53 WTA) cu 6-2, 6-2

Foto: paginile de twitter WTA, a competiţiei şi a Simonei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Indian Wells, BNP Paribas Open


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!