Victorie muncită, după un set secund modest

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (4 WTA, cs 4) a acces în turul 2 la US Open (New York, Statele Unite, 57.238.700 de dolari premii totale), ultimul turneu de Mare Şlem al anului, care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv de la Flushing Meadow.

28.08.2019 11:43, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victorie muncită, după un set secund modest

Campioana de la Wimbledon din acest an a avut nevoie de set decisiv şi 113 minute pentru a trece de americanca Nicole Gibbs (135 WTA, venită din calificări) cu 6-3, 3-6, 6-2. Simona, care la precedentele două ediţii a pierdut în primul tur, a început bine meciul şi a condus cu 2-0 şi 3-1, dar Gibbs a dat o replică bună şi a egalat. Halep a făcut un nou break, l-a consolidat, iar apoi şi-a adjudecat setul cu 6-3, la a cincea minge de set. Ulterior, Simona a făcut un set 2 modest: şi-a ţinut serviciul o singură dată, după ce a salvat trei mingi de break. În decisiv, românca a apăsat din nou la maxim pe acceleraţie, punând 5-1 pe tabelă în dreptul ei. 

Următoarea adversară este altă americancă venită din calificări, Taylor Townsend (116 WTA), care a trecut de Kateryna Kozlova (Ucraina, 76 WTA) cu 3-6, 6-3, 6-2. Halep a câştigat toate cele trei meciuri directe, în 2017, în turul 2 la Cincinnati cu 6-4, 6-1, în 2018 la Roland Garros în turul 2 cu 6-3, 6-1, şi anul acesta în turul 2 la Miami, cu 6-1, 6-3.

La final, românca a recunoscut că a fost stresată înainte de meci, deoarece nu mai câştigase de trei ani o partidă la US Open. „Presiunea a fost cheia. Să câştigi un meci aici în trei ani este destul de greu, dar este bine că am putut trece peste acest lucru. Am fost stresată înainte de meci, dar şi pe acest teren pe care am pierdut anul trecut”, a declarat Simona. Ea are ambiţii mari pentru acest sezon: „vreau să închei anul pe primul loc, încă am şanse, voi munci să le transform în realitate. Sunt încrezătoare că am o şansă mare, aşa că mă voi lupta pentru ea”.

Câştigătoarea de la Wimbledon a resimţit pauza pe care a avut-o până la US Open. „Este greu când nu ai meciuri în picioare, am avut pauză timp de două săptămâni şi mi-a fost greu când am revenit”, a completat românca. Sportiva născută în Constanţa a muncit din greu să-şi îmbunătăţească jocul în această perioadă: „am lucrat la serviciu din punct de vedere al tehnicii. Am făcut câteva schimbări şi la nivel de plan tactic. Am încercat să joc mai mult cu primul serviciu, pentru că al doilea este foarte uşor de atacat Astăzi nu a fost bine, dar am acest lucru în minte şi vreau să continui aşa”.

Tennis World USA notează, după victoria Simonei,: „campioana de la Wimbledon a fost nevoită să muncească din greu în runda inaugurală cu Nicole Gibbs. Aceasta se întoarcea după cancer (n.r. s-a operat de cancer la glandele salivare) şi a prins tabloul ca lucky loser. A stat pe teren aproape două ore împotriva unui adversar atât de puternic înainte să depună armele. Simona a jucat bine în seturile pe care le-a câştigat. A avut 34 de lovituri direct câştigătoare şi 42 de erori neforţate. A obţinut 7 breakuri şi şi-a pierdut de 5 ori serviciul”. În analiza făcută, L'Equipe scrie: „după încoronarea la Wimbledon, în iulie, au urmat doar trei victorii în cinci meciuri în turneele americane. Simona a început la US Open împotriva lui Nicole Gibbs. După ce a pierdut setul secund, românca s-a calificat în turul al doilea după un succes în ceva mai puţin de două ore. În turul următor, Halep va întâlni o altă americancă, pe Taylor Townsend, învingătoare cu Kateryna Kozlova, 3-6, 6-3, 6-2”.

Foto: paginile de twitter şi instagram ale competiţiei, cea oficială a turneului şi cea de twitter a Simonei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, US Open, grand slam, wta, Flushing Meadows, Statele Unite ale Americii


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!