Victorie muncită a Simonei Halep în turul 3 la Miami cu Polona Hercog

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

25.03.2019 06:28, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victorie muncită a Simonei Halep în turul 3 la Miami cu Polona Hercog

Jucătoarea română Simona Halep (3 WTA, cs 2) s-a calificat în optimi la Miami Open presented by Itaú (Statele Unite, 9.035.428 de dolari premii totale la feminin şi 9.314.875 la masculin), la capătul unui meci de două ore şi 45 de minute cu Polona Hercog (Slovenia, 93 WTA).

Scorul final a fost 5-7, 7-6 (1), 6-2, iar sportiva născută în Constanţa s-a întrebuinţat serios pentru a obţine biletul pentru optimi. Începutul partidei a fost ezitant pentru fostul lider mondial, în sensul că Simona a fost condusă cu 3-1, iar prima dată a preluat conducerea la 5-4. Ulterior, însă, nu a mai câştigat niciun game din următoarele trei. În partea a doua a meciului, Halep a realizat break la 4-3 din a patra încercare, dar şi-a pierdut serviciul în game-ul următor. S-a ajuns, până la urmă, la tie-break, controlat autoritar de româncă. Iar scorul, 7-1, a fost ca o descătuşare pentru Simona, care în decisiv a realizat două break-uri, a salvat o minge de break şi a pus capăt confruntării cu un game alb. 

La mijlocul setului secund, Halep a solicitat intervenţia antrenorului Daniel Dobre, care i-a oferit câteva sfaturi şi a încurajat-o pentru restul partidei. „Sare mingea prea mult şi stau prea în spate”, i-a spus Simona antrenorului. „Da (n.r. sare), în rest este ok. La serviciul doi, când ai minge de break, poţi să stai şi în spate, dar important e să termini mişcările. Ai momente în care joci foarte bine şi momente în care pleci înainte să termini. Stai mai stabilă şi închide loviturile. Joci ok, toate gameurile au fost strânse. Când îţi dă sliceul ăsta scurt, poţi să dai contra-slice. Dar stai pe minge ca lumea. Chiar joci ok, serveşti bine, ai fost aproape. Cel mai important e să termini mişcările. Nu stai departe, sare mingea sus. Ai încredere că joci bine, luptă-te pentru că joci ok”, a spus Daniel Dobre.

Şi în setul doi, la scorul de 4-3, de data asta în favoarea ei, Simona Halep a cerut intervenţia lui Dobre. Şi după acest on court coaching, Simo a făcut breakul, fiind la un singur game de trimiterea partidei în decisiv. „Eşti aproape tot timpul. Nu pleca înainte, faţă-spate trebuie să te mişti mai bine. Când dai foarte bine mingea lungă şi ea ţi-i înmoaie, atunci vine lungă ea. Toate alea care au ieşit afară au ieşit pentru că în momentul loviturii un pic ai plecat înainte. Dă drumul cu curaj, finalul mai cu efect. Stai exact unde ai stat până acum a fost foarte bine. Ai variat foarte bine, ai ales foarte bine la retur. Rămâi acolo, că ai jucat bine, meciul e foarte bun, rămâi lângă ea că îţi vin şansele”, a spus Dobre.

La finalul jocului, Halep a oferit prima reacţie după meciul maraton înregistrat la Miami. „A fost un meci greu, ea a jucat excelent, am alergat ca nebuna trei ore şi am rezistat - asta mă face foarte fericită, ca şi faptul că am reuşit să câştig. Mi-am găsit ritmul încetul cu încetul. Am luptat incredibil. Dacă voi face în continuare ce am făcut în acest meci, am şansa de a fi numărul unu din nou”, a spus Simona.

„Nu a fost deloc uşor. Cred că nivelul a fost foarte, foarte înalt. Hercog a jucat incredibil. Dacă va continua să joace aşa poate fi uşor în top 20. Cred că amândouă am făcut un meci mare. Sunt foarte fericită că am putut câştiga în cele din urmă. Am depus mult efort”, a declarat Halep la conferinţa de presă, citată de site-ul WTA. „Primele două seturi au fost dificile pentru că Hercog a servit foarte, foarte puternic. A lovit bine şi pe forehand şi backhand, cu slice, a fost foarte greu să fac puncte. Nu a greşit şi a fost greu pentru mine. A fost un meci de nivel foarte, foarte înalt”, a mai spus românca. Halep a afirmat că Hercog „a obosit un pic pe final”, iar ea a făcut un pas în faţă şi a fost mai agresivă.

Simona a cerut time-out medical încă din primul set, când scorul era 2-3 cu Polona Hercog, și în setul al doilea când conducea cu 6-5, din cauza unor probleme la genunchiul stâng. „Nu m-a afectat prea mult. Simt încă durere în genunchi, dar sper că nu este ceva periculos”, a spus Simona la conferința de presă de după meciul cu Hercog. Dacă până anul trecut meciurile de la Miami se jucau în complexul de la Key Biscane, din 2019 turneul are o nouă „casă”: terenurile din cadrul Hard Rock. „E prima oară pe acest teren şi e prima victorie. Abia aştept să mă întorc aici. Le mulţumesc mult fanilor pentru suport”.

Cel mai bun rezultat al Simonei la Miami a fost o semifinală, în 2015, pierdută în faţa americancei Serena Williams, românca fiind a patra oară în ultimii cinci ani în optimi. Următoarea adversară va fi Venus Williams (Statele Unite, 43 WTA), triplă campioană la Miami Open. Meciul areloc azi, nu înainte de ora 22.00 a României şi se joacă tot pe arena centrală. „Cu Venus e de fiecare dată dificil. Nu pot spune că va fi mai uşor deoarece am câştigat ultimele meciuri contra ei. Voi fi motivată, pregătită să joc. Sper că voi fi la sută la sută la ora meciului. Am şansa mea, dar trebuie să fiu concentrată”, a subliniat Halep.

Scorul meciurilor directe este 3-3, iar adversara a avut cuvinte frumoase la adresa româncei. „Simona întotdeauna joacă un tenis perfect împotriva mea și trebuie să fiu pregatită. Fiecare meci este diferit și am șansa să joc mai bine și să învăț. Știu că fiecare punct va fi o șansă pentru mine să joc tot mai bine și să învăt. Cam așa vad meciul cu Simona. Abia aștept să o întâlnesc”, a spus Venus Williams la conferința de presă.

Iată palmaresul meciurilor directe dintre Venus Williams şi Simona Halep:

6-1, 4-6, 7-6 (6) în 2012 în primul tur la Madrid (Spania, 3.755..140 de euro premii totale)

6-3, 6-4 în 2012 în turul 1 la Roma (Italia, 2.166.400 de dolari)

4-6, 7-5, 6-3 în 2013 în optimi la Tokyo (Japonia, 2.369.000 de dolari)

2-6, 1-6 în 2015 în optimi la Roma (Italia, 1.949.007 euro)

2-6, 2-6 în 2018 în optimi la Montreal (Canada, 2.820.000 de dolari)

2-6, 3-6 în 2019 la Australian Open (Mare Şlem, 16.190.900 de dolari)

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Miami Open, Polona Hercog, wta, Statele Unite ale Americii, Florida


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!