Victorie incredibilă a Irinei Begu

Jucătoarea română aflată pe locul 34 mondial s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA de categorie Premier de la Charleston, după ce a învins-o pe Monica Puig (Porto Rico, 62 WTA) cu 1-6, 6-2, 7-6 (4).

07.04.2016 23:18, de , 2 comentarii , Galerie Foto

Victorie incredibilă a Irinei Begu

Practic, pentru Irina (cs 13) meciul a început la 26 de minute după primul serviciu. În setul de debut, românca a fost de nerecunoscut, câştigând un singur game, pe propriul serviciu, la 5-0 pentru adversară. În partea a doua a meciului, Irina a urmat indicaţiile antrenorului ei „secund”, Artemon Apostu, a jucat mult mai agresiv şi s-a desprins la 2-0. După ce a fost egalată, Begu a câştigat patru game-uri la rând, ducând meciul în decisiv. 

Setul al treilea a fost unul de văzut doar de către iubitorii tenisului, nu de admiratorii vreuneia dintre cele două adversare. S-a mers cap la cap până la 4-4, după care Monica a realizat un break şi a servit pentru meci. Irina a avut două mingi de break, pe care Puig le-a salvat, pentru ca imediat portoricana să beneficieze de minge de meci. Irina a egalat, a avut o minge de break, pe care a pierdut-o, pentru a fructifica a patra minge de break de care beneficiat în acest game. La serviciu urma Begu, care a avut 40-30, a fost egalată, Puig a avut o minge de break, pe care a ratat-o, dar a fructificat-o pe următoarea. Portoricana a servit pentru a doua oară „de meci”, dar a realizat un singur punct în al 12-lea game al setului, astfel că s-a ajuns la tie-break. Aici, lucrurile au fost ceva mai simple: Irina s-a distanţat la 5-1, iar la 6-2 a fructificat a treia minge de meci. Partida a durat două ore şi 22 de minute. Irina a avut doi aşi, spre deosebire de cinci ai adversarei, şi a contabilizat cinci duble greşeli, faţă de cele 10 ale Monicăi. În sferturile de finală, Irina o va întâlni pe principala favorită, germanca Angelique Kerber (2 WTA), care a eliminat-o cu 6-2, 6-3 pe Kristina Kucova (Slovacia, 142 WTA, venită din calificări). Va fi un preambul al partidei din barajul pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare, la Cluj-Napoca, şi Irina şi Angelique fiind cooptate în loturile ţărilor lor.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Charleston


Comentarii

Gabriel Cozma

08.04.2016, 21:44

1.lentoare,2.indiferenta si 3.lipsa de concentrare.

Gabriel Cozma

08.04.2016, 21:42

Begu are mai multe probleme