Victorie „în prelungiri” pentru Cîrstea şi Ostapenko

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko s-a calificat în runda a doua la Australian Open (Melbourne, 62,5 milioane de dolari australieni premii totale), primul de Mare Şlem al anului, după 6-2, 6-7 (7-3), 7-6 (10-7) cu Ying-Ying Duan (China) şi Vera Lapko (Belarus).

17.01.2019 20:25, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Victorie „în prelungiri” pentru Cîrstea şi Ostapenko

Cîrstea şi Ostapenko au obţinut victoria la capătul unui meci foarte disputat, care a durat două ore şi 33 de minute. În primele cinci game-uri ale confruntării s-au consemnat patru break-uri, avantajul fiind de partea perechii Cîrstea-Ostapenko, aceasta distanţându-se, ulterior, la 5-1. În partea a doua a meciului, Sorana-Mihaela şi Jelena s-au văzut conduse cu 4-1, dar au egalat la 5, pentru ca la 6-5 să servească pentru meci. Adversarele, însă, au realuzat un break alb, după care s-au impus în tie-break cu 7-3. În decisiv, de la 3-0 pentru perechea româno-letonă s-a făcut 4-3 pentru Duan şi Lapko, iar de la 4-4 nu s-a mai realizat niciun break. Tie-break-ul din setul decisiv, care se joacă până pe sistemul “primul la 10”, a fost controlat de la început la sfârşit de Sorana-Mihaela şi Jelena. Ele au avut aproape tot timpul o diferenţă de minim două puncte. Iar la 9-5 au convertit în punct a treia minge de meci. Sorana şi Jelena vor juca în turul secund cu favoritele numărul 5, Andreja Klepac (Slovenia) şi Maria Jose Martinez Sanchez (Spania). Meciul are loc azi, de la ora aproximativă 6.30 a României.

La rândul lor, Irina-Camelia Begu şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în runda a doua, după o victorie cu 7-5, 3-6, 6-4 în faţa australiencelor Lizette Cabrera şi Jaimee Fourlis, beneficiare ale unui wild card. Begu şi Buzărnescu, favoritele numărul zece, s-au impus după aproape trei ore. Primul set a fost echilibrat, ambele perechi alternând la conducere, dar româncele au înclinat balanţa pe final, reuşind să câştige ultimele trei ghemuri, după ce au salvat două mingi de set la 4-5. În setul al doilea Cabrera şi Fourlis s-au impus (6-3), după ce adversarele au condus cu 3-2. În decisiv, Begu şi Buzărnescu au condus cu 5-2, dar adversarele s-au apropiat la 5-4, româncele reuşind să încheie meciul pe serviciul australiencelor. Begu şi Buzărnescu le vor întâlni în continuare pe Alize Cornet (Franţa) şi Petra Martic (Croaţia).

În alt meci, Raluca-Ioana Olaru şi kazaha Galina Voskoboeva au fost întrecute cu 6-0, 6-3 de favoritele numărul doi, Timea Babos (Ungaria) şi Kristina Mladenovic (Franţa), în doar 64 de minute. Învinsele au făcut 6 duble greşeli, fiind depăşite clar la capitolul serviciu.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Australian Open, Raluca Olaru, Sorana Cirstea, mihaela buzarnescu, grand slam, wta, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!