Vacanţă de trei săptămâni pentru Simona Halep

Eliminată de taiwaneza Su-Wei Hsieh în turul trei la Wimbledon, Simona Halep a revenit în România şi a recunoscut că trecerea de la zgură la iarbă a fost una dificilă.

11.07.2018 07:38, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Vacanţă de trei săptămâni pentru Simona Halep

Turneul de la All England Club a fost primul disputat de Simona după triumful de la Roland Garros. „Da, cu siguranţă a fost mai puţin bine că n-am avut un meci înainte, dar a fost şi bine, pentru că n-am avut timp să am meciuri, că am mers spre finală la Rolad Garros. Nu poţi să le ai pe toate. M-am simţit bine, a fost bucurie foarte mare că am câştigat la Roland Garros, dar am fost super concentrată pe Wimbledon, dar suprafaţa e dificilă şi n-am prea reuşit să-mi fac jocul. E foarte greu să te acomodezi pe iarbă după ce vii de pe zgură, e cu totul altceva. Am încercat cât s-a putut să mă adaptez, dar n-a ieşit în ultimul meci” a precizat Simona Halep, care a ratat prezenţa în optimi la Wimbledon după ce a fost învinsă de Su-Wei Hsieh (Taipei, 48 WTA) cu 3-6, 6-4, 7-5.

Odată cu eliminarea Karolinei Plikskova, nicio jucătoare dintre primele 10 favorite nu se mai află în competiţie la Grand Slam-ul de la All England Club. Liderul WTA merge în continuare pe mâna Serenei Williams, de 7 ori câştigătoare a turneului de pe iarba londoneză. Americanca s-a calificat în sferturi după ce a trecut cu 6-2, 6-2, în optimi, de rusoaica Evghenia Rodina. „Nu ştiu cum să îmi explic şi nu ştiu dacă ar trebui eu să explic. Cred că aşa a fost să fie, şi cele mai jos clasate de locul 10 au jucat mai bine, au avut mai multă încredere. Nu ştiu cine va câştiga, dar o mare şansă o are Serena”, a declarat Simona, care a răspuns apoi scurt atunci când a fost întrebată ce urmează pentru ea în viitorul apropiat: „O vacanţă!”.

Martina Navratilova a fost prima care a avut un cuvânt de spus la explicaţia dată de Simona Halep după eliminarea de la Wimbledon. Fosta mare campioană, care nu ratează niciun moment şi motiv pentru a o critica pe româncă, s-a dat cu capul de masă, în direct la BBC, şi i-a blamat discursul Simonei: „Înţeleg că e mai dificil acum şi că a jucat multe finale în ultima perioadă, bla, bla, bla...”. A doua fostă jucătoare care a pus-o la zid pe Halep este Chris Evert, mare admiratoare a româncei, printr-o paralelă între perioada în care ea se afla în circuit şi cea din prezent. Evert susţine că mentalitatea jucătoarelor din prezent s-a schimbat în rău: ”Înainte, jucătoarele nu câştigau un Grand Slam pentru ca apoi să spuna «Ok, acum mă relaxez». Căutau să mai câştige încă unul. Campioanele au capacitatea de a câştiga un turneu, iar a doua zi pot uita asta şi o iau de la capăt. Folosesc acel trofeu ca un punct de pornire. Nu ştiu ce se întâmplă acum, parcă nu au foame de rezultate”.

Foto: pagina oficială a turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wimbledon, grand slam, wta, Marea Britanie, All England Lawn Tennis and Croquet Club


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!