Un premiu şi un loc 2 pentru Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (4 WTA) a câştigat al treilea an la rând ancheta de Favorită a Fanilor în circuitul WTA.

21.12.2019 03:41, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Un premiu şi un loc 2 pentru Halep

Site-ul WTA notează că învingătoarea de la Wimbledon „a rezistat unui asalt pe final al tinerei jucătoare poloneze Iga Swiatek”. Simona a succedat în palmaresul acestei anchete altei poloneze, Agnieszka Radwanska, care a câştigat de şase ori, înaintea ca Halep să se impună în 2017. Halep a încheiat 2019 cu seria cea mai lungă de săptămâni în top 10 dintre jucătoarele active. Ea nu a coborât mai jos de locul 8 de la intrarea sa top 10 WTA, în ianuarie 2014, având în palmares două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019. Dacă Swiatek a ocupat locul 2 în ancheta WTA Fan Favorite, podiumul a fost completat de cehoaica Petra Kvitova, în continuare clasându-se japoneza Naomi Osaka, ucraineanca Elina Svitolina şi jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.

În finala anchetei pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2019, Simona a ocupat locul al doilea, după Swiatek. Aceasta din urmă a obţinut 40 la sută din voturi cu o „scurtă” realizată la turneul de la Lugano, datorită căreia s-a impus în ancheta din luna aprilie, fiind urmată de Halep, care a strâns 31% din sufragii cu o lovitură reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard, la scorul de 7-6, 1-0 şi avantaj pentru româncă în turneul de la Dubai, cu care a câştigat ancheta lunii februarie. Halep a ieşit învingătoare şi în ancheta lunii mai, cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la scorul de 5-4, 30-15, la Madrid, dar aceasta nu a prins finala anchetei anuale.

Podiumul a fost completat ucraineanca Elina Svitolina, care a adunat 24 de procente cu o lovitură reuşită în faţa Simonei Halep, la scorul de 7-5, 3-2, 15-40, la Turneul Campioanelor, cu care s-a impus în ancheta lunii octombrie. Pe locul al patrulea s-a clasat altă româncă, Patricia Maria Ţig, (5%) cu o lovitură reuşită în turneul de la Bucureşti contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Ţig şi avantaj pentru Siegemund, cu care a câştigat în ancheta din luna iulie. Swiatek îi urmează Simonei Halep, care s-a impus în ancheta de anul trecut, după cinci ani în care aceeaşi Radwanska a fost laureată.

Foto: site-ul WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!