Trei românce sunt pe tabloul principal la Limoges

16.12.2019 04:30, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Trei românce sunt pe tabloul principal la Limoges

Azi au loc primele meciuri de pe tabloul principal al competiţiei Open BLS De LIMOGES (Franţa, 115.000 de dolari premii totale), una dintre cele 14 jucătoare care vor intra pe teren fiind Sorana-Mihaela Cîrstea (74 WTA).

Ultimul turneu al anului, dar care contează pentru sezonul viitor, este cel de la Limoges, iar la start se vor afla şi trei românce: Cîrstea, Ana Bogdan (105 WTA) şi Monica Niculescu (117 WTA). La tragerea la sorţi „a participat” şi Patricia Maria Ţig (113 WTA), dar ulterior s-a retras, locul ei fiind luat de Liudmila Dmitriyevna Samsonova (Rusia), care o va întâlni pe Camila Giorgi (Italia). Doar Sorana-Mihaela va juca azi, în al patrulea meci al zilei de pe Terenul central, nu înainte de ora 16.00 a României. Adversara ei este germanca Tatjana Maria (86 WTA), pe care a mai întâlnit-o o singură dată, în 2013, în primul tur la Charleston (Statele Unite, 795.707 de dolari premii totale), când a învins-o cu 6-4, 7-6 (5). În cazul unei victorii, românca o va întâlni în continuare pe învingătoarea meciului Alison van Uytvanck (Belgia, 47 WTA, cs 3) – Sara Sorribes Tormo (Spania, 84 WTA).

Celelalte românce au meciuri mult mai dificile. Monicăi Niculescu i-a fost „repartizată” principala favorită a competiţiei, rusoaica Ekaterina Alexandrova (42 WTA). anul trecut, la Montreal, în primul meci direct, Monica s-a impus cu un dublu 6-3 în primul tur al calificărilor. Dacă învinge şi acum, românca o va întâlni în continuare pe Ocean Dodin (Franţa, 167 WTA, beneficiară a unui wild card) sau pe Yanina Wickmayer (Belgia, 153 WTA, venită din calificări). În fine, campioana de săptămâna trecută de la Dubai, Ana Bogdan, o are adversară pe Arantxa Rus (Olanda, 93 WTA), de care a trecut u 3-6, 6-1, 6-4 în 2017, în primul tur al calificărilor pentru Australian Open. Dacă se impune şi acum, sportiva născută în Sinaia o va întâlni în continuare pe Chloe Pacquet (Franţa, 169 WTA) sau pe Bernarda Pera (Statele Unite, 65 WTA, cs 8). 

Mâine încep meciurlile de pe tabloul de dublu, turneul „propunând” o variantă mai scurtă. Concret, se joacă din faza sferturilor de finală, iar principala pereche favorită la câştigarea trofeului este compusă din Niculescu şi rusoaica Anna Blinkova. Ele le au adversare pe Sofia Shapatava şi Emily Webley-Smith (Georgia, Marea Britanie). Celelalte meciuri sunt, în ordinea de pe tabloul principal: Georgina Garcia Perez, Sara Sorribes Tormo (ambele Spania) – Laura Pigossi, Tamara Zidanšek (Brazilia, Slovenia), Greet Minnen, Alison van Uytvanck (ambele Belgia) – Ekaterina Alexandrova, Oksabna Kalashnikova (Rusia, Georgia) şi Amandine Hesse, Chloe Paquet (ambele Franţa; beneficiare ale unui wild card) – Cornelia Lister, Renata Voráčová (Suedia, Cehia; cs 2).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Monica Niculescu, Sorana Cirstea, ana bogdan, wta, Limoges, Franţa


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!