Trei românce prezente pe terenuri în prima zi la US Open 2018

Al patrulea şi ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open (53.000.000 de dolari premii totale), care se desfăşoară pe terenurile di complexul sportiv USTA Billie Jean King National Tennis Center începe azi, iar trei românce vor lupta pentru calificarea în turul 2.

27.08.2018 11:05, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Trei românce prezente pe terenuri în prima zi la US Open 2018

Simona Halep (1 WTA) şi Irina-Camelia Begu (59 WTA) deschid ziua pe Terenurile semicentral (Louis Armstrong Stadium), respectiv, 7, de la ora 18.00 a României, în timp ce Ana Bogdan (83 WTA) joacă ultimul meci de pe Terenul 8. Simona şi Kaia Kanepi (Estonia, 44 WTA) s-au întâlnit o singură dată, pe 12 februarie 2014, în turul 2 la Doha (WTA, Qatar, 2.440.070 de dolari), când actualul lider mondial s-a impus cu 6-4, 3-6, 7-6 (5). În acest an, Kanepi nu a învins nicio jucătoare mai bine lasată ca ea în ierarhia WTA, iar trei dintre ultimele eşecuri le-a suferit în faţa unor jucătoare aflate dincolo de locul 85 mondial. La fel de adevărat este că sportiva din Estonia a ajuns în sferturi la Brisbane şi în turul 3 la Australian Open, dar asta se întâmpla în ianuarie. La celelalte turnee de Mare Şlem a ieşit, de fiecare dată, în primul tur.

Dacă trece de Kaia, Simona o va întâlni în turul secund pe elveţianca Jil Belen Teichmann (168 WTA, venită din alificări) sau pe Dalila Jakupović (Slovenia, 91 WTA). În continuare, românca ar putea juca împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova în turul 3, iar apoi ar urma un duel cu una dintre surorile Willimas, Serena sau Venus, dacă se vor respecta calculele hârtiei. De asemenea, Karolína Plíšková şi deţinătoarea titlului, Sloane Stephens, se află pe jumătatea de tablou a constănţencei. "Darren Cahill mi-a spus că am parte de cea mai dificilă parte de tablou la US Open. Crede că e dificil, însă o voi lua meci cu meci. Important este să câştig primul meci şi apoi voi beneficia de un plus de încredere", a declarat Halep, la Eurosport, dezvăluind ce a discutat cu antrenorul său în ceea ce priveşte tragerea la sorţi. În ciuda traseului teribil care o aşteaptă, Simona rămâne relaxată şi a explicat: "Vreţi să ştiţi reacţia mea când am aflat cu cine voi juca? «E dificil». Da, e foarte dificil, o tragere la sorţi foarte grea. Va fi o adevărată provocare. Dar, sincer, nu simt prea multă presiune. Anul trecut am pierdut în primul tur, deci mai rău de atât nu se poate. Sunt optimistă. Simt că am o şansă mare să câştig câteva puncte şi e o şansă mare să visez că pot câştiga un alt turneu important", a precizat Halep.

"Ocupanta locului 1 în clasamentul WTA se întoarce la New York cu nimic fără a avea nimic de pierdut, ci doar de câștigat. A câștigat 9 din cele 10 meciuri disputate la Montreal și Cincinnati, iar cu succesul din această vară, locul 1 nu va fi în joc la US Open", a notat site-ul oficial al WTA. "Anul trecut a pierdut în prima rundă cu Maria Sharapova și nu are niciun punct de apărat acum. Însă nici de această dată Simona nu avut noroc la tragerea la sorți. Nu doar că poate da peste Serena Williams în optimi, dar în primul tur o va întâlni pe Kaia Kanepi, ajunsă de două ori în sferturi la US Open, ultima oară chiar anul trecut. Apoi, ar mai fi și un posibil meci împotriva Anastasiei Pavlyuchenkova, în turul trei. Cele două s-au întâlnit și în urmă cu două săptămâni la Montreal", a notat sursa citată.

Chris Evert, una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din istorie, mizează pe Simona Halep și Serena Williams drept favorite la cucerirea titlului de la US Open, al patrulea turneu de Grand Slam din 2018. Evert a bifat principalele atuuri ale sportivei românce, în fața americancei. "Simona e foarte solidă pentru că poate alerga foarte mult și poate returna numeroase mingi ale Serenei. În plus, are încredere în ea, puteți vedea asta. Iese cu brio din situații limită. În ultimele săptămâni a fost în situații complicate, dar a revenit pentru că a început să creadă mai mult în ea însăși. Sunt foarte sigură că va fi un pericol pentru Serena", a declarat Christ Evert.

Simona nu poate pierde locul 1 în clasamentul WTA indiferent de rezultatul de la New York. Ea are un avans de 2.086 de puncte faţă de a doua clasată, daneza Caroline Wozniacki, şi peste 2.500 mai mult decât a treia clasată americanca Sloane Stephens, deţinătoarea titlului. România mai are cinci jucătoare în top 100 WTA: Mihaela Buzărnescu (locul 21), Sorana Cîrstea (51), Irina Begu (59), Monica Niculescu (62) şi Ana Bogdan (83). La dublu, cea mai bine clasată jucătoare din ţara noastră este Irina Begu, aflată pe locul 26.

La rândul ei, Begu o are adversară pe american Jennifer Brady (66 WTA), dar meciul – primul direct – se anunţă foarte greu pentru româncă. Irina-Camelia nu a mai legat două victorii la simplu de la French Open, participând de atunci la şase turnee, inclusiv cel de la Bucureşti. Adversara ei, în schimb, a adunat nouă victorii în ultimele 16 meciuri, dar la fel de adevărat este că cinci au fost în tururuole preliminare ale diferitelor turnee. Luând în calcul şi faptul că se află pe locuri apropiate în ierarhia WTA, nu ar fi exclus să asistăm la un meci de trei seturi.

În ceea ce o priveşte pe Ana Bogdan, ea o va întâlni pe cehoaica Marie Bouzkova (170 WTA, venită din calificări). Este greu de precizat la ce oră începe confruntarea, în condiţiile în care este a patra de pe Terenul 8, fiind precedată de două meciuri feminine şi de unul masculin, care poate avea şi cinci seturi. Cehoaica a jucat, în acest an, două meciuri pe tabloul principal la turnee WTA, pe 22 ianuarie la Newport Beach (Statele Unite) şi pe 4 aprilie la Monterrey (Mexic).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, ana bogdan, US Open, grand slam, wta, Statele Unite ale Americii


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!