Trei românce au devenit campioane la Hammamet, Antalya şi Heraklion

Jucătoarele române Andreea Amalia Roşca (cs 4), Ilona Georgiana Ghioroaie (cs 7) şi Raluca Georgiana Şerban (cs 1) au câştigat turneele la care au participat săptămâna trecută, la Hammamet, Antalya şi Heraklion, toate cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

05.03.2018 12:48, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Trei românce au devenit campioane la Hammamet, Antalya şi Heraklion

Roşca (FOTO 1, dreapta) a învins-o în finală cu un dublu 6-2 pe principala favorită, italianca Anastasia Grymalska. Desfăşurarea seturilor a fost simplă: de la 2-2, respectiv, 1-2, Roşca nu a mai pierdut niciun game. Până în finală, Roşca a trecut în primul tur de Chiraz Bechri (Tunisia) cu 6-0, 6-2, în al doilea de Elizabeth Halbauer (Statele Unite) cu 2-6, 6-2, 6-3, în sferturi de Anna-Giulia Remondina (Italia) cu 6-1, 6-7 (2), 6-2 şi în semifinale de Veronika Erjavec (Slovenia) cu 4-6, 6-2, 6-1. Este al cincilea titlu la simplu pentru Andreea şi al treilea în acest an, două succese fiind consemnate la Hammamet, în săptămâni consecutive. Ea a bifat şi şase succese la simplu, dintre care trei în 2016 (la Târgu Jiu şi Bucureşti, ambele cu Gabriela Tătăruş şi la Sozopol, cu Oana Gavrilă), unul în 2017 (La Cairo, cu Tătăruş) şi două în acest an (în Antalya cu Gavrilă şi săptămâna trecută la Hammamet, cu americanca Anastasia Nefedova).

Pentru Ghioroaie (FOTO 2, stânga), titlul din Antalya este primul din acest an, dar al cincilea al carierei (s-a mai impus de două în 2016 la Chişinău, iar anul trecut la Târgu Jiu şi în Antalya). Finala cu Amira Anshba (Rusia, cs 5) a durat două ore şi 58 de. Rusoaica a condus cu 3-1 în primul set, dar Ilona a revenit la 4-3, după care s-a mers cap la cap până la 6-6. Tie-break-ul a fost dominat clar de Ghioroaie, care a condus cu 3-0, iar după ce adversara a redus din handicap, şi-a trecut în cont o serie de patru puncte. În partea a doua a confruntării, Ilona s-a distanţat la 3-1, dar din acel moment nu a mai câştigat niciun game până la finalul setului. Decisivul a fost echilibrat, cu break-uri în primele două game-uri şi încă unul în dreptul românei, la 5-4 pentru ea. Scor final 7-6 (1), 3-6, 6-4 pentru Ghioroaie, care până în finală a beneficiat de abandonul lui Cemre Atil (Turcia) când o conducea 6-1, 2-0, după care le-a mai învins pe Anhzelika Isaeva (Rusia) cu 5-7, 6-2, 6-3, pe Agnes Bukta (Ungaria, cs 3) şi pe Cristina Dinu (cs 2) cu 6-3, 7-6 (5).

“Sunt fericită că am putut să încep anul aşa. Am avut meciuri grele cu jucătoare bune, atât turneul acesta, cât și în cel precedent. Nu mă așteptam, sincer, să câştig având în vedere că nu am mai jucat meciuri oficiale de 3 luni. Am venit cu gândul să îmi văd nivelul actual de pregătire. Finala a fost cu siguranță una dificilă, am jucat cel mai greu meci. Mă așteptam la asta, fiind și ea o jucătoare foarte talentată și experimentată. Stiam că va lupta pentru a se revanșa după eșecul de săptămâna trecută (n.r. – 6-4, 6-2 în primul tur, tot în Antalya), dar am fost pregatită pentru orice și mă bucur enorm că am reusit să obțin primul succes din acest an”, a declarat învingătoarea pentru arges-sport.ro.

În fine, Raluca Georgiana Şerban şi-a respectat statutul de principală favorită la Heraklion şi s-a impus în finală cu 6-3, 5-7, 6-2 în faţa Anastasiei Detiuc (cs 4). Meciul a durat două ore şi 41 de minute timp efectiv de joc, dar jucătoarele au stat mai mult pe teren, deoarece la 4-1 în decisiv pentru româncă, jucătoarea născută în Republica Moldova, dar care din acest reprezintă Cehia a solicitat intervenţia medicului. Raluca le-a mai învins în Grecia pe Noa Krznaric (Croaţia) cu 6-1, 6-2, pe Karolina Novotna (Cehia) cu 6-1, 6-0, pe Kariann Pierre-Louis (Statele Unite) cu 4-6, 6-1, 6-4 şi pe Lisa Sabino (Elveţia, cs 3) cu 3-6, 7-6 (6), 6-4 după ce a salvat o minge de set, în tie-break, la 6-5 pentru adversară.

Foto: site-ul Federaţiei Române de Tenis

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: itf, Antalya, Hammamet, Heraklion, Raluca Georgiana Şerban, Amalia Andreea Roşca, Ilona Georgiana Ghioroaie


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!