Trei din trei în turul 2

Andreea Mitu (112 WTA, cs 3), Sorana Cîrstea (147 WTA, cs 7) şi Cristina Dinu (226 WTA) s-au calificat în turul 2 al turneului Engie Open de Seine-et-Marne de la Croissy-Beaubourg (Franţa), dotat cu premii de 50.000 de dolari.

29.03.2016 20:03, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Trei din trei în turul 2

Prima care a intrat pe teren a fost Sorana, care a avut-o adversară pe bulgăroaica Elitsa Kostova (217 WTA). În primul set nu s-a înregistrat niciun break, astfel că s-a ajuns la tie-break. Condusă cu 2-0, românca a realizat şapte puncte la rând, punând capăt primei părţi a meciului. Sorana a apăsat pe acceleraţie încă de la începutul setului secund, distanţându-se la 5-0. Un scurt moment de relaxare a permis bulgăroaicei să câştige două game-uri la rând, dar favorita a încheiat socotelile cu un break după o oră şi 48 de minute de la startul meciului. Scor final: 7-6 (2), 6-2.

Andreea Mitu a întâlnit tot o bulgăroaică, pe Julia Terziyska (310 WTA), pe care a condus-o în primul set cu 4-0. Julia s-a apropiat la 3-4, dar până la finalul setului nu a mai câştigat niciun game. Şi începutul celui de-al doilea set a avut-o pe Andreea în prim plan, care s-a distanţat la 4-1. Însă românca a avut o perioadă mai slabă, s-a văzut egalată la 5, dar după un break şi-a câştigat serviciul şi, implicit, partida. Scor final: 6-3, 7-5.

Cel mai dificil meci l-a avut Cristina Dinu, împotriva britanicei Tara Moore (315 WTA), venită din calificări. Condusă cu 5-2 în primul set, după o înlănţuire de cinci break-uri, Cristina a avut puterea să revină, să salveze 3 mingi se set pe serviciul adversarei la scorul de 5-3 şi să-şi adjudece prima parte a întâlnirii după 56 de minute. Seturile 2 şi 3 au fost total diferite. Britanica a făcut legea în al doilea (a condus cu 3-0 şi 5-1), iar în decisiv Cristina s-a distanţat la 4-0 pe fondul serviciului foarte slab al adversarei, punând capăt partidei la a treia minge de meci pe care a avut-o. Scor final: 7-5, 2-6, 6-1.

Toate cele trei românce vor juca, azi, în turul 2, împotriva unor jucătoare din Franţa. Mitu o va întâlni, pe terenul central, în al doilea meci al zilei, pe Myrtlle Georges (192 WTA), Dinu va avea un meci dificil împotriva celei de-a doua favorite a competiţiei, Pauline Parmentier (111 WTA) pe acelaşi teren, dar în al patrulea meci al zilei, iar Cîrstea are cea mai uşoară misiune, împotriva Josephinei Boualem (451 WTA, beneficiară a unui wild card). În cazul unor victorii, Andreea şi Sorana vor fi adversare în sferturi, iar Cristina o va întâlni pe învingătoarea meciului Ons Jabeur (Tunisia, 230 WTA) – Polina Leyikina (Rusia, 193 WTA).

La turneul futures III Torneo Comunidad de Madrid, singurul român prezent pe tabloul principal, Luca George Tatomir (917 ATP, venit din calificări) a fost învins în primul tur de principalul favorit, canadianul Steven Diez (280 ATP) cu 6-2, 6-4.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Andreea Mitu, Sorana Cirstea, cristina dinu, Madrid, Luca George Tatomir, Croissy-Beaubourg


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!