Ţig a fost învinsă de Rybakina în finala BRD Bucharest Open

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Dumitru Constantin.

22.07.2019 09:49, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ţig a fost învinsă de Rybakina în finala BRD Bucharest Open

Jucătoarea română de tenis Patricia Maria Ţig (clasament protejat; venită din calificări) a fost învinsă de kazaha Elena Rybakina (106 WTA) cu 6-2, 6-0 în ultimul act la BRD Bucharest Open (250.000 de dolari premii totale), turneu care s-a desfăşurat la Arenele BRD.

Rybakina a intrat în posesia primului trofeu din carieră. Ţig a avut o prestaţie sub aşteptări, după parcursul formidabil reuşit la Bucureşti, la trei luni de la revenirea sa în circuit, după ce a născut. Oboseala acumulată în cele opt meciuri jucate nouă zile şi-a spus cuvântul, iar Ţig în 66 de minute, după ce le învinsese pe principala favorită, Anastasija Sevastova (Letonia, 11 WTA) în turul 2, pe Kristýna Plíšková (Cehia, 94 WTA, cs 8) în turul 3 şi pe germanca Laura Siegemund (77 WTA, cs 6). În afara acestora două, românca a mai trecut în calificări de Oana Georgeta Simion, Marina Melnikova (Rusia) şi Isabella Shinikova (Bulgaria), iar pe tabloul principal de Anna Bondár (Ungaria, 193 WTA, lucky loser) în primul tur. Ea a jucat a doua finală WTA din carieră, după ce în 2015 pierdea finala de la Baku şi va primi 280 p pentru finala jucată la Bucureşti.

Jucătoarea de tenis Patricia Ţig a declarat, duminică, după ce a pierdut finala turneului BRD Bucharest Open în faţa kazahei Elena Rîbakina, că este puţin supărată pe jocul său, dar nu este nicidecum dezamăgită.

„Nu am jucat aşa cum am discutat cu antrenorul Răzvan Sabău. Nu a mers. Nu îmi reproşez nimic însă, mă bucur foarte mult că am reuşit să ajung aici. Îmi doresc să rămân sănătoasă şi să pot să fac ce pot mai bine la meciul următor. Sper să învăţ din ce nu am făcut azi bine. Nici nu am avut timp să mă gândesc la cum am jucat, la ce prostii am făcut... din păcate am făcut foarte puţine lucruri bune. Am jucat crispat, nu am fost în largul meu. Şi din cauză că foarte rar întâlneşti fete care să lovească aşa tare mingea. Sunt un pic supărată că nu am putut să joc mai bine, dar nu dezamăgită. O să iau turneul ca pe ceva foarte pozitiv, m-a învăţat multe lucruri, mi-a arătat că se poate, chiar şi după 3 luni după ce m-am reapucat de turnee, să fiu la nivel de WTA. Poate chiar mai bun decât înainte, având în vedere că am bătut jucătoare destul de bune şi foarte bine clasate. Îmi doresc să fac lucrurile mai bine în continuare, să mă recuperez mai bine, pentru că am fost un pic obosită. Dar ăsta nu e un motiv că am pierdut meciul, ar trebui să îmi dea o putere în plus, pentru că într-o finală nu ajungi fresh ca în primul tur. În finală trebuie să fii cel mai bun”, a afirmat ea.

Patricia a menţionat că la ceremonia de premiere a plâns pentru că în ultima perioadă doar familia a crezut în şansele ei de a reveni în circuitul WTA. „Am plâns la final, am fost foarte emoţionată, mai ales când a venit vorba despre familia mea. Pentru că ei au fost în perioada asta singurii care au crezut în mine, care au crezut că pot reveni. Le mulţumesc pentru asta. Nu ştiu unde voi pune trofeul, pentru că nu am găsit un loc nici pentru celelalte trofee, care sunt destul de importante şi ele. Dar cu siguranţă va avea un loc special. Cui îl dedic? Lui Răzvan, Sofiei şi părinţilor mei. Practic am evoluat ca om de când Sofia a apărut în viaţa noastră. Cred că asta s-a schimbat cel mai mult, am devenit o persoană mai calmă, mai răbdătoare, mai modestă, care a învăţat să accepte lucruri mai puţin bune despre ea însăşi. Acceptându-le am ajuns să le schimb şi chestia asta mă bucură cel mai tare. Nu cred că e uşor pentru nimeni să audă chestii rele despre persoana lui şi să le şi accepte”, a spus ea.

„Sofia este mică şi trebuie să ne gândim la binele ei în primul rând, nu la cum mă simt eu. Nu cred că mă simţeam mai motivată dacă Sofia era aici, cred că eram mai îngrijorată pentru că a fost foarte cald. Nineînţeles că nu ar fi stat în tribună, dar tot era un lucru care m-ar fi făcut şi mai puţin concentrată decât am fost. Am simţit la final să îi transmit că o iubesc pentru că mi-e foarte dor de ea. Am văzut-o doar de două ori, timp de 5-10 minute maxim, pe telefon. Când o aude pe mami se bucură, îmi cunoaşte vocea şi sper că a auzit şi treaba asta. Am ţinut să îi reamintesc pentru că ea trebuie să ştie de 1.000 de ori pe zi că mami şi tati o iubesc şi că fac treaba asta şi pentru ea. Sofia primeşte mereu cadouri chiar dacă nu sunt ocazii speciale. Dar cea mai mare parte a premiului de aici va fi investită în turneele următoare”, a adăugat jucătoarea în vârstă de 24 de ani.

Ţig doreşte să îi îndeplinească visul tatălui său şi să câştige turneul de la Roland Garros: „Mi-aş dori foarte mult, şi pentru el ar fi o bucurie imensă, dar şi pentru mine, pentru Răzvan, pentru Sofia şi pentru toţi copiii care poate se apucă de tenis datorită mie. Ţin să le mulţumesc părinţilor că au încredere să îşi ducă copiii la un sport aşa de greu, frumos, dar cu recompense foarte mari. Sper să se îndeplinească visul. O să muncim cât putem de bine şi de mult... şi de ce nu?”. Întrebată care e visul său legat de reprezentarea România la nivel de Fed Cup, Ţig a răspuns: „Nu am niciun vis legat de treaba asta. Nu vreau să comentez, nu am nimic de spus”.

Din cele şase ediţii ale turneului WTA de la Bucureşti, România a câştigat trei titluri, două prin Simona Halep (2014, 2016) şi unul prin Irina Begu (2017), la care se adaugă finala disputată de Ţig.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: BRD Bucharest Open, arenele bnr, Patricia Maria Tig, wta, Bucureşti, România, Elena Rybakina


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!