Svitolina a fost sinceră: mai mult nu putea

Deși a fost dominată clar de Simona Halep, Elina Svitolina a fost fair-play și a recunoscut superioritatea sportivei noastre.

12.07.2019 07:59, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Svitolina a fost sinceră: mai mult nu putea

„Nu am fructificat şansele pe care le-am avut şi asta e dezamăgitor. Vrei să joci bine, vrei să demonstrezi ce poţi, dar se întâmplă să şi pierzi. Am intrat să mă lupt, dar Simona a jucat incredibi. Scorul m-a făcut să iau uneori decizii proaste, dar nu cred că se putea mai mult”, a spus ucraineanca. „Sunt puţin obosită. Nu am avut putere, mai ales că am venit la acest turneu după o accidentare şi meciurile au fost solicitante. Simt durere în picioare”, a mai spus Svitolina.

După meci, suedezul Mats Wilander, expert Eurosport, a vorbit la superlativ de prestaţia campioanei noastre. „Primele două gameuri au fost echilibrate, au fost cele mai bune din tot meciul. Apoi, Simona a fost din ce în ce mai bună. E greu să o răneşti pe Halep când joci doar de pe linia de fund”, a spus fostul număr unu mondial. El a fost impresionat în special de backhandul Simonei, pe care o vede capabilă să câştige turnee de Grand Slam pe toate suprafeţele. „S-a ridicat la nivelul aşteptărilor, a jucat foarte agresiv, şi-a împins adversara în spate. Tu (n.r.  – adresându-se coprezentatoare Barbara Schett) spuneai de forehand, dar pe mine m-a impresionat şi bachandul ei. Şi-a fixat adversara şi a punctat decisiv cu backhandul. E foarte puternică mental şi a demonstrat că poate câştiga turnee de Grand Slam în continuare”, a mai spus suedezul.

Un moment l-a impresionat pe Wilander în mod special s-a consumat în setul 1. „La 5-1 îi era supărată că nu îi intră loviturile. Dar aşa e ea, caută tot timpul să ceară mai mult de la jocul ei”, a concluzionat suedezul. „Va fi un meci foarte tare cu Simona, Serena și-a ridicat foarte mult nivelul în ultima perioadă. Ambele joacă din ce în ce mai bine. Va fi însă complet diferit în finală. Halep nu va mai dicta punctele sâmbătă. Dacă Serena servește bine, va fi foarte greu. Cred că Serena va ataca foarte mult serviciul secund al Simonei”, a spus Mats.

Şi Barbara Schett a fost uimită de jocul arătat de fostul lider mondial, mai ales după începutul echilibrat. „Un joc nemaipomenit făcut de Simona. La început, am crezut că va fi o bătălie lungă, dar Simona a fost relaxată şi a jucat excepţional. Forehandul i-a intrat foarte bine, a jucat foarte agresiv”, a spus Barbara Schett.

Fostul mare jucător John McEnroe a avut cuvinte de laudă la adresa româncei. „Simona și Svitolina au stiluri asemănătoare, lovesc curat, caută unghiuri. Dar Svitolina a rămas șocată de felul în care a lovit Halep. Nu înteleg de ce a făcut asta. A fost înghesuită rău la început, iar Halep a pus-o în dificultate. Vechea Halep ar fi reacționat diferit, dar acum și-a regăsit forțele. Acum pare că are mare încredere în ea. Nu se mai panichează așa ușor și se mișcă foarte bine pe iarbă”, a spus John McEnroe la EuroSport.

Presa internaţională a avut numai cuvinrte de laudă la adresa româncei. BBC: „Game, set şi meci! Simona Halep îşi ridică mâinile în aer şi priveşte spre cer. S-a calificat în prima sa finală de la Wimbledon. La forma pe care o arată e imposibil să pariezi împotriva ei”. ESPN: „Halep se califică în finala de la Wimbledon pentru prima oară. Fostul lider mondial a învins-o pe Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, pe Central, iar acum se pregăteşte pentru finala de sâmbătă. Halep nu a dat nicio şansă adversarei, după ce a reuşit trei break-uri în primul set şi a câştigat meciul după un alt break”. L'Equipe: „Halep se califică în premieră în finală la Wimbledon. A trecut fără probleme de Elina Svitolina, scor 6-1, 6-3, pe iarba londoneză, iar acum va evolua pentru prima dată în ultimul act de la Wimbledon”. Marca: „Simona Halep, o jucătoare care nu se simte atât de bine pe iarbă, s-a calificat pentru prima oară în finala de la Wimbledon. Svitolina s-a apărat bine, dar n-a găsit o cale prin care să blocheze jocul impresionant al Simonei. Halep a jucat extrem de ofensiv”.

„Halep a devenit prima româncă ajunsă în finala de la Wimbledon”, titrează wtatennis, care vorbeşte la superlativ de prestaţia româncei: „Performanţă fenomenală a Simonei Halep, care a rămas agresivă pe toată durata partidei pentru a ajunge în prima ei finală de la Wimbledon. Va fi primul ultim act important pentru româncă, de la finala câştigată la Roland Garros în 2018”. Simona a avut un parcurs excelent la Wimbledon 2019: 6-4, 7-5 cu Aliaksandra Sasnovich, 6-3, 4-6, 6-2 cu Mihaela Buzărnescu, 6-3, 6-1 Victoria Azarenka, 6-3, 6-3 cu Cori Gauff, 7-6(4), 6-1 cu Shuai Zhang şi 6-1, 6-3 cu Elina Svitolina.

Foto: paginile de twitter WTA, WTA insider şi Wimbledon şi cea oficială a turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wimbledon, grand slam, wta, Marea Britanie, All England Lawn Tennis and Croquet Club


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!