Sursă de inspiraţie pentru copii

După finala de la Wimbledon, Simona Halep a dat mai multe declaraţii, atât pe teren, cât şi la conferinţa de presă, recunoscând că a făcut poate cel mai bun meci al carierei.

14.07.2019 01:20, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Sursă de inspiraţie pentru copii

„Este o inspirație pentru mine și rămâne una pentru mine și pentru mai multe jucătoare. Înseamnă foarte mult pentru mine și pentru familia mea. Poate inspira foarte mulți copilași acest rezultat. Acum trebuie să mă bucur după ce s-a întâmplat aici. Este cea mai bună zi din viața mea, dar nu aș uita finala câștigată la Roland Garros. Aici ești în fața unor oameni deosebiți, e aici și familia regală”, a spus Simona, după meci.

„Nu am jucat niciodată mai bine. A fost cel mai bun meci făcut de mine. Nu am cuvinte să explic ceea ce simt. Am avut multe emoții înaintea meciului, dar am știut că nu e timp de așa ceva și am intrat pe teren și am dat tot ce am avut mai bun. Este ceva incredibil. Este visul mamei mele. Mi-a zis că dacă vreau să fac ceva în tenis trebuie să joc o finală la Wimbledon. Mulțumesc mult mamă. A fost una dintre principalele motivații ale turneului, faptul că voi fi membru al clubului pe viață”, a declarat ea.

Simona Halep a ținut să le mulțumească celor care au fost alături de ea în acest turneu și nu numai. „Am lucrat mult pentru a-mi schimba stilul de joc și a câîștiga meciuri pe iarbă. Abia aștept să mă întorc la Wimbledon anul viitor. Mulțumesc părinților, familiei, nu aș fi fost aici fără voi. Nu am cuvinte să vă mulțumesc. Îi mulțumesc și lui Darren. Le mulțumesc românilor, domnului Țiriac, care a fost aici special pentru mine. Vă mulțumesc tuturor pentru tot. Este ceva minunat. O să mulțumesc tuturor celor din familia Regală că au fost prezenți aici”, a mai spus Halep.

„A fost cel mai bun meci din cariera mea”, a precizat constănţeanca la conferinţa de presă de după meci. „Mi-am schimbat puţin jocul ca să câştig mai multe meciuri pe iarbă şi în acest an am simţit mai mult că pot reuşi mai multe cu mingea şi sunt nerăbdătoare să mă întorc anul viitor. E ceva foarte special şi nu voi uita niciodată această zi. A fost visul mamei mele încă de când aveam zece ani. Această zi a venit. Am fost nervoasă, iar stomacul meu nu se simţea foarte bine, dar ştiam că nu e timp de emoţii şi am ieşit pe teren pentru a da totul. Știam că trebuie să fiu agresivă pentru că nu doream să-i dau posibilitatea să revină în meci. A fost unul dintre cele mai bune meciuri din viața mea, mai ales că m-am aflat pe iarbă. M-am descurcat bine după Roland Garros, mi-am luat o vacanță lungă, iar după aceea am lucrat din nou pentru fiecare meci și fiecare turneu. Am tratat totul foarte serios”, a spus Halep la conferința de presă de după finala cu Serena.

De partea cealaltă, Serena Williams a recunoscut că Halep a jucat incredibil. Serena câştigase nouă din precedentele zece partide directe şi era la a doua finală consecutivă la Wimbledon. „Am fost un pic ca o căprioară prinsă de farurile unei maşini. Când o jucătoare joacă astfel, nu ai de făcut decât să îţi scoţi pălăria. Simona a jucat extraordinar. Nu e o surpriză, toată lumea vrea să joace extraordinar împotriva mea. Am încercat orice, dar nu mi-a ieşit nimic. Simona a returnat aproape tot ce era posibil. Am o strategie anume pentru adversarele care reuşesc asta, dar am adoptat-o prea târziu. Cred că de multe ori am exagerat, am încercat prea mult. Pur şi simplu, Simona a returnat incredibil de multe mingi!”, a analizat Serena jocul din finala în care a suferit cea mai drastică înfrângere.

„Oricum, nu pot să dau vina pe presiune sau pe alte emoţii, am jucat cât am putut de bine. Iar Simona şi-a dat inima pe teren. Poate trebuie să învăţ asta de la ea!”, a mai spus Serena Williams la conferinţa de presă. „A jucat din altă lume. Felicitări, Simona. O jucătoare la acest nivel, trebuie să îți scoți pălăria în fața ei. Nu am avut ce să fac. Mă bucur de acest sport, mă bucur că sunt aici”, a spus Serena Williams.

Americanca a ratat din nou şansa de a atinge cifra record de 24 de titluri de Grand Slam (este a treia oră când se înclină într-o finală după cele de la Wimbledon şi US Open de anul trecut), dar va continua să lupte pentru a egala recordul de astfel de titluri deţinut de australianca Margaret Court. „Trebuie să găsesc o soluţie pentru a câştiga o finală! Poate trebuie să mai joc şi alte finale, nu doar de Grand Slam pentru a-mi intra în ritm. Toată lumea aşteaptă ca eu să înving mereu, dar situaţia s-a schimbat pentru mine. De fiecare dată, e din ce în ce mai dificil să ajung aici, e un efort incredibil”, a adăugat deţinătoarea a şapte trofeee la Wimbledon. „Voi participa la Toronto şi la Cincinnati. Nu vreau să mă suprasolicit. Mai ales pe hard, pentru că vreau să văd cum va rezista genunchiul meu pe această suprafaţă.Cred că pot juca încă la cel mai înalt nivel, sunt pe drumul cel bun şi îmi voi atinge scopul”, a precizat Serena, care a triumfat de 6 ori la US Open.

Foto: paginile de twitter WTA şi Wimbledon şi cea oficială a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wimbledon, Serena Williams, grand slam, wta, Marea Britanie, All England Lawn Tennis and Croquet Club


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!