Statele Unite au câştigat Fed Cup a 18-a oară

Echipa Statelor Unite a câştigat ediţia din 2017 a Fed Cup după victoria cu 3-2 împotriva Belarusului, finala de la Minsk fiind decisă de ultimul meci, cel de dublu, în care CoCo Vandeweghe şi Shelby Rogers au trecut de Arina Sabalenka şi Aleksandra Sasnovici, cu 6-3, 7-6 (3).

14.11.2017 00:25, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Statele Unite au câştigat Fed Cup a 18-a oară

Jucătoarele americane au revenit în acest meci după ce au fost conduse cu 5-2 în setul 2. Înaintea meciului de dublu, echipele erau la egalitate, după ce Aleksandra Sasnovici a adus al doilea punct al gazdelor, învingând-o dramatic pe Sloane Stephens, cu 4-6, 6-1, 8-6. Sasnovici, locul 87 WTA, a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu 5-2 în setul decisiv. Meciul a durat două ore şi 23 de minute. Sloane Stephens, locul 13 WTA, nu a mai câştigat niciun meci de la victoria sa la US Open. În primul meci de duminică, CoCo Vandeweghe a adus al doilea punct al SUA, trecând de Arina Sabalenka. CoCo Vandeweghe, 25 de ani, locul 10 WTA, s-a impus după o oră şi jumătate în faţa unei adversare de 19 ani, aflată pe locul 78 în ierarhia mondială.

CoCo Vandeweghe a învins-o sâmbătă în primul meci de simplu pe Aleksandra Sasnovici în două seturi simetrice, 6-4, 6-4. În al doilea meci de sâmbătă, Arina Sabalenka a trecut de Sloane Stephens, 6-3, 3-6, 6-4.

Lipsită de aportul surorilor Serena şi Venus Williams, echipa SUA a reuşit să câştige la Minsk primul titlu în Fed Cup după 17 ani. Selecţionata americană deţine acum 18 titluri, un record. Ea pierduse trei finale de la ultimul titlu câştigat acum 17 ani, în 2003, 2009 şi 2010. La prima sa finală, Belarus nu a contat pe Victoria Azarenka. Fostul nr. 1 mondial este angajată de mai multe luni într-o bătălie juridică, în SUA, cu fostul său soţ, pentru a obţine custodia fiului lor. Fără să aibă vreo vedetă în echipă, Belarus a reuşit deja de două ori surpriza pe teren propriu în faţa Olandei şi Elveţiei.

Foto: paginile de twitter şi facebook ale competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, minsk, Statele Unite ale Americii, Belarus


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!