Sorana i-a predat Dankăi o lecţie de tenis

Jucătoarea română aflată pe locul 199 în lume a reuşit azi noapte o victorie uriaşă, eliminând o jucătoare mai bine clasată cu 149 de locuri decât ea, pe Danka Kovinic, cu scorul de 6-1, 6-2.

20.02.2016 04:58, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Sorana i-a predat Dankăi o lecţie de tenis

Ea s-a calificat din nou într-o semifinală WTA după trei ani de pauză şi a părut în sfertul de finală de la Rio o cu totul altă jucătoare decât cea care s-a chinuit teribil în ultimele două sezoane. Cîrstea a impresionat atât la serviciu, cât şi la retur. Sportiva din Târgovişte a fructificat 7 mingi de break din 9 şanse create, în timp ce Danka Kovinic a câştigat doar două game-uri pe serviciul advers din 8 tentative.
În primul set, românca s-a dus la 3-0, şi-a pierdut ulterior serviciul, dar a câştigat alte trei game-uri la rând în faţa celei de-a treia favorite a turneului. În al doilea set, Sorana a câştigat două break-uri distanţându-se la 4-0. Adversara ei a revenit la 4-2 şi a avut minge de break, dar românca a câştigat trei puncte la rând, ceea ce a făcut-o pe jucătoarea de pe locul 50 WTA să testeze rezistenţa zgurii de pe terenul de la Rio, folosind racheta. Cu moralul scăzut, Danka a pierdut şi următorul game, astfel că setul s-a încheiat cu 6-2 în favoarea româncei.
Adversara din semifinale a Soranei este Shelby Rogers (131 WTA). Va fi prima întâlnire directă, americanca învingând-o greu pe Paula Goncalves (Brazilia, 285 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-3 în sferturi. În cealaltă semifinală se întâlnesc Petra Martic (Croaţia, 162 WTA), care a învins-o cu 6-4, 5-7, 7-5 pe spaniola Lara Arruabarrena (89 WTA, cs 6, învingătoarea din optimi a Anei Bogdan) şi italianca Francesca Schiavone (132 WTA), care a trecut în sferturi de olandeza Cindy Burger (187 WTA) cu 3-6, 7-6 (6), 6-3.
Foto: Neal Trousdale şi WTA

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Sorana Cirstea, Rio de Janeiro


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!