„Sfert” românesc la Madrid

Simona Halep (7 WTA, cs 6) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Mutua Open Madrid, dotat cu premii 4.771.360 de dolari, după ce a învins-o cu 6-2, 6-3 pe Timea Bacsinzky (Elveţia, 15 WTA, cs 10).

04.05.2016 13:07, de , 0 comentarii , Galerie Foto

„Sfert” românesc la Madrid

Meciul a fost dominat autoritar de Simona, singura sincopă intervenind în debutul celui de-al doilea set. În primul, Halep s-a distanţat la 3-0, iar după ce Bacsinzky a redus diferenţa la un singur game, românca a realizat un break. Ulterior şi-a câştigat serviciul şi a închis setul cu încă un break, fără să piardă vreun punct. În setul al doilea, Simona şi-a pierdut serviciul la 1-1, dar în game-ul imediat următor a realizat break. În continuare s-a mers cap la cap până la 4-3, moment în care Halep a câştigat pe serviciul adversarei, după care a pus capăt meciului cu un game alb.

În sferturile de finală, Simona o va întâlni pe Irina Begu, astfel că România va avea sigur o reprezentantă în semifinale. Mai mult, după ce Petra Kvitova (Cehia, cs 5) a fost eliminată de Daria Gavrilova cu 6-3, 6-4, iar Victoria Azarenka (cs 4) s-a retras din cauza unei accidentări, Halep a devenit favorita principală a competiţiei. Reamintim că Agnieszka Radwanska (Polonia, cs 1) şi Angelique Kerber (Germania, cs 2) au fost eliminate în primul tur, iar Garbiñe Muguruza (Spania, cs 3) a pierdut în turul 2 faţa Irinei.

În cursul acestei seri vor mai avea loc meciurile Laura Siegemund (Germania, 44 WTA) – Sorana Cîrstea (127 WTA, beeficiară a unui wild card) şi Patricia Maria Ţig (134 WTA, venită din calificări) – Madison Keys (Statele Unite, 25 WTA).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cirstea, Patricia Maria Tig, Madrid


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!