Segărceanu: “Irina are o mai bună experienţă pe zgură”

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

21.04.2018 00:15, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Segărceanu: “Irina are o mai bună experienţă pe zgură”

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României, Florin Segărceanu, a explicat motivele pentru care a preferat-o pe Irina-Camelia Begu în locul Soranei-Mihaela Cîrstea ca a doua jucătoare, deşi ar fi trebuit să fie invers dacă ne uităm la clasamentul WTA. "A fost o decizie dificilă, dar este un raţionament din punct de vedere tactic, poate şi din punct de vedere al jocului. Personal, în momentul acesta cred că acest teren este puţin mai bun pentru stilul de joc al Irinei şi la fel din punct de vedere tactic noi trebuie să pregătim meciul foarte serios. Nu ne gândim că o să câştigăm primele trei puncte, ne gândim să abordăm toate cele cinci meciuri cu seriozitate şi bineînţeles că în cazul în care va fi nevoie şi de un meci decisiv la dublu, vor intra pe teren Irina şi Simona. Clasamentul este foarte apropiat. Sorana este 34 WTA, nr. 2 în echipă, Irina este foarte aproape, la 4 locuri (38 WTA) şi a fost greu de decis, pentru că ambele sunt în formă, s-au antrenat bine, îşi doresc să joace. A trebuit să luăm în calcul mai multe variante şi am preferat-o pe Irina, în primul rând pentru că are o mai mai bună experienţă pe zgură şi cred că pe un astfel de teren jocul ei se pretează mai bine şi ne putem baza mai mult pe ea. Cred că este varianta de prima zi, sperăm să iasă bine, dar avem şi alte soluţii pentru a doua zi. Sorana poate să joace, la fel la dublu sperăm să nu avem emoţii, să aşteptăm până la ultima întâlnire. Simona va juca trei meciuri în funcţie de evoluţia scorului. Este clar că va juca cele două meciuri de simplu. Va juca dublu numai în cazul în care vom ajunge la 2-2. Cealaltă formulă, în cazul în care vom ajunge la 2-1, Sorana va juca în mod clar meciul patru, iar dacă vom ajunge la 2-2, intră Simona şi Irina. La 3-0, vor juca Sorana şi Mihaela Buzărnescu", a declarat el.

Segărceanu consideră că este bine că Simona va juca prima partidă de simplu şi poate aduce primul punct României: "Este o variantă care sperăm să ne avantajeze. Întotdeauna îţi doreşti ca primul meci să îl joace jucătorul cel mai valoros, jucătorul care se află în formă şi pe care te bazezi cel mai mult. A ieşit bine, sperăm ca Simona să înceapă bine mâine şi să avem 1-0 după primul meci. Cine ştie, poate încărcătura emoţională va fi mai mică pentru Irina Begu în al doilea meci".

Despre primul adversar al lui Halep, căpitanul nejucător a apreciat că nu poate s-o încurce pe liderul mondial, însă Timea Bacsinzky este o jucătoare periculoasă prin stilul de joci imprevizibil. "Am urmărit-o pe Golubic, i-am văzut ultimele rezultate, dar calculul hârtiei arată că nu are ce probleme să-i pună Simonei Halep. Dar încărcătura emoţională este foarte mare la astfel de meciuri. De multe ori apar surprize pentru că elveţiencele nu au nicio presiune, pornesc cu şansa a doua, intră în teren, pot să prindă o zi bună şi atunci se mai încurcă lucrurile, dar personal nu cred că poate să-i facă faţă Simonei. Bacsinzky este o jucătoare foarte dificilă, am urmărit-o şi în Australia şi la Indian Wells, are un bagaj tehnic extraordinar. E o jucătoare care a reuşit două semifinale de Roland Garros. Aş spune că în momentul de faţă nu este în cea mai bună formă, dar este o jucătoare care poate să producă multe surprize. Nu va fi un meci uşor, dar sperăm să nu stăm până la ultimul meci de dublu", a precizat Segărceanu, căpitanul nejucător al României.

Simona Halep  nu crede că va avea un meci uşor, chiar dacă Viktorija Golubic este pe locul 115 mondial. "Oricum ar fi fost, ea fost OK. Nu ştiu cum e mai bine, să joci primul sau al doilea meci. Dacă a ieşit, aşa voi juca, voi fi gata de meci şi vom vedea ce va fi. Fiecare jucătoare dă tot ceea ce are mai bun pentru ţara din care este. Va fi un meci dificil, foarte emoţional. Sper să fiu bine pe teren, să joc ce trebuie şi să câştig. Primul meci contează, cel de sâmbătă. Mă voi concentra pe acel meci, iar duminică vom vedea cum va fi situaţia. Sper să câştig fiecare meci pe care îl joc", a declarat Halep, care şi-a făcut o idee despre jocul adversarei sale de mâine, chiar dacă nu a întâlnit-o niciodată în meci direct.

Organizatorii meciului din Cluj au pregătit o coregrafie specială la care vor participa şi spectatorii înaintea primei partide de simplu a meciului România - Elveţia din barajul de calificare al Grupei Mondiale a Fed Cup. "Va fi foarte emoţional pentru toată lumea, cu siguranţă. Toată lumea este invitată la 12.15 la sală, ca să vedem momentul special. Nu ştiu cum va fi, am văzut aşa o poză în treacăt, dar nu ştiu exact. Va fi frumos, ne vom bucura de moment şi sper ca atunci când voi intra pe teren pentru primul meci să îmi treacă emoţiile", a declarat Halep, care de această dată nu a mai primit vreun mesaj personal de la Roger Federer. aşa cum se întâmplă de obicei la turneele din WTA.

Irina-Camelia Begu a declarat că nu simte presiunea unei asemenea partide: ”Mă bucur că joc. Zgura este suprafața mea. Nu o văd ca o presiune că joc în locul Soranei. Întotdeauna m-am simțit bine. Am fost pregătită să joc, dar la fel eram și să stau pe bancă”.

Evident nemulţumită că nu va fi pe teren, Sorana-Mihaela Cîrstea a încercat să mascheze sentimentele pe care le încearcă: „Mă aşteptam să joc pentru că eram a doua tenismenă a României. Eu m-am prezentat şi m-am pus la dispoziţia căpitanului, aşa că sunt aici şi fac ceea ce vrea el. Sunt aici pentru România”, a declarat Cîrstea. 

Preşedintele FR de Tenis George Cosac a recunoscut că îşi dorea ca Simona Halep să joace în prima partidă de sâmbătă şi crede că jucătoarele române pleacă din postura de mari favorite şi calculul hârtiei va fi respectat. "Nu am stat de vorbă cu căpitanul nejucător sau cu fetele, dar eu mi-am dorit ca Simona să deschidă această întâlnire. Din punctul meu de vedere, este o tragere bună. Eu cred că oricare dintre cele trei fete, e vorba de Mihaela Buzărnescu, Sorana Cîrstea sau Irina Begu puteau juca la fel de bine. Sunt convins că Florin Segărceanu a făcut cea mai bună alegere şi a ales cea mai în formă jucătoare alături de Simona Halep. Cu siguranţă nu va fi o partidă uşoară, dar se va respecta calculul hârtiei, suntem favorite şi vom câştiga această întâlnire", a declarat el.

Cosac a adăugat că meciul este foarte important, pentru că aduce revenirea în Grupa Mondială a Fed Cup după o pauză de 2 ani, dar şi pentru că jucătoarele române trebuie să-şi onoreze clasamentul WTA: "Este un meci extrem de important, trebuie să confirmăm valoarea echipei şi locurile ocupate în clasamentul WTA. Practic, azi suntem echipa cea mai valoroasă în sensul că fetele ce formează această echipă sunt clasate între primele 40 din lume. Din acest punct de vedere, suntem echipa nr. 1 azi. Am spus-o încă de acum 2-3 ani, valoarea echipei ne îndreptăţeşte să aspirăm chiar la jucarea finalei, cu trofeul pe masă".

Confruntarea România – Elveţia, din barajul pentru Grupa Mondială, se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar dacă una dintre echipe conduce cu 3-0, al patrulea meci de simplu nu se mai joacă, trecându-se direct la cel de dublu. România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Iată programul complet al partidelor, care sunt transmise în direct de Digi Sport 1:

Mâine: Halep - Golubic de la 13.00 şi Begu - Bacsinszky de la 15.00

Duminică: Halep - Bacsinszky de la 12.00, Begu - Golubic de la 14.00 (dacă e nevoie) şi Begu, Halep - Patty Schnyder, Jil Teichmann de la 16.00.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, Fed Cup, Sorana Cirstea, mihaela buzarnescu, Martina Hingis, Cluj-Napoca, România, Timea Bacsinszky, Patty Schnyder, Florin Segărceanu, Elveţia, Viktorija Golubic, Jil Belen Teichmann


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!