Scurte la fileu

Mihaela Buzărnescu (127 WTA) şi Marius Copil (88 ATP) sunt singurii români care joacă în calificările pentru Western & Southern Open (Cincinnati, Statele Unite, 9.680.176 premii totale).

09.08.2019 22:41, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Scurte la fileu

Misiune dificilă. Vasile Antonescu este singurul român rămas în cursa pentru trofeu la turneul ITF de la Târgu Mureş, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. El îl va întâlni în penultimul act pe al doilea favorit al competiţiei, argentinianul Hernan Casanova. În cealaltă semifinală se întâlnesc Facundo Juarez (Argentina, cs 8) şi Marko Repavac (Serbia, cs 7). Cei doi sud-americani vor intra azi din nou pe teren, pentru a juca finala de dublu, împotriva perechii Gabriel Dobev, Maksim Tikhomirov (Bulgaria, Statele Unite). Argnetinienii au fost desemnaţi a doau pereche favorită la câştigarea trofeului.

La turneul de la Tabarka (Tunisia, 15.000 de dolari), Filip Cristian Jianu (FOTO; cs 8) îl are adversar în semifinale pe italianul Danielle Capecchi, venit din calificări. Dacă învinge, el va lupta pentru trofeu cu un francez, Corentin Denolly (cs 1) sau Clement Tabur (cs 7). Aceştia din urmă vor juca azi finala de dublu, în care sunt principalii favoriţi, adversari fiindu-le argentinienii Ignacio Carou şi Franco Feitt (cs 3).

La Helchingen (Germania, 60.000 de dolari), se vor juca azi semifinalele pe ambele tablouri. România este reprezentată doar la dublu. Cristina Dinu şi Lina Gjorchevska (Macedonia) le au adversare pe principalele favorite, Dalila Jakupovic şi Yana Sizikova (Slovenia, Rusia). În cealaltă semifinală, Elena Bogdan şi Laura-Ioana Paar (fostă Andrei), desemnate a treia pereche favorită, le întâlnesc pe Olga Danilovic şi Georgina Garcia-Perez (Serbia, Spania; cs 2).

În fine, la Tabarka, Oana Gavrilă joacă două meciuri. La simplu, românca a fost desemnată a patra favorită şi o întâlneşte în semifinale pe Ines Nicault (Franţa, venită din calificări). La dublu, ea şi spaniola Angela Fita Boluda (cs 2) luptă pentru trofeu împotriva perechii Elena Milovanovic, Anna Turati (Serbia, Italia).

Doi români în calificări. Turneul Western & Southern Open (Cincinnati, Statele Unite, 9.680.176 premii totale) începe azi cu meciurile din calificări de pe tabloul feminin. Singura reprezentantă a României prezentă în această fază a competiţiei este Mihaela Buzărnescu (127 WTA). ea o va avea adversară pe americanca Jessica Pegula (55 WTA, cs 9). Partida începe la ora aproximativă 21.00 a României şi este a doua directă, după ce Mihaela s-a impus anul acesta, în primul tur la Wimbledon, cu un dublu 6-4. La masculin, Marius Copil (88 ATP) joacă împotriva spaniolului Pablo Carreno-Busta (50 ATP, cs 3) de la ora aproximativă 19.30 a României. Va fi primul meci direct.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: itf, Filip Jianu, Tabarka, Tunisia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!