Şase români joacă în a patra zi la Australian Open

Simona Halep (1 WTA, cs 1), Marius Copil (61 ATP) ambii la simplu, Irina-Camelia Begu, Mihaela Buzărnescu, aluca-Ioana Olaru şi Sorana-Mihaela Cîrstea – toate patru la dublu – sunt reprezentanţii României care vor intra, azi, pe terenurile din cadrul complexului sportiv Melbourne Park.

16.01.2019 19:17, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Şase români joacă în a patra zi la Australian Open

Liderul mondial al tenisului feminin o va întâlni, în al treilea meci al zilei de pe Rod Laver Arena, pe americanca Sofia Kenin (56 WTA). Cele două nu au mai fost adversare niciodată, dar jucătoarea de dincolo de Ocean a avut un început de sezon excelent. Ea a câştigat turneul de la Hobart, învingând nume importante precum Caroline Garcia, Kirsten Flipkens sau Alize Cornet. Kenin a urcat pe locul 37 WTA, cel mai bun al carierei, iar în faţa rusoaicei Veronika Kudermetova (111 WTA, venită din calificări) a obţinut prima victorie a carierei la Australian Open: 6-3, 3-6, 7-5.

Organizatorii au atras atenţia asupra unui lucru interesant: în meciul din primul tur, Simona Halep a alergat 1,96 kilometri, mai mult decât orice altă sportivă prezentă în această fază a competiţiei şi cu 260 de metri în plus faţă de “performanţa” pe care a avut-o în 2018, în confruntarea cu australianca Aiava Destanee, în faţa căreia s-a impus cu 7-6 (5), 6-1.

Copil și David Goffin (22 ATP, cs 21) au mai fost o singură dată adversari, în 2016, la Antwerp, unde belgianul s-a impus în sferturi cu 5-7, 6-1, 6-3. Prin calificarea în turul secund, Marius şi-a depăşit cea mai bună performanţă la Australian Open, după ce în 2016 şi 2017 a fost învins în calificări, iar anul trecut a cedat în runda de debut. De menţionat că Goffin a disputat sferturile de finală la turneul de la Melbourne în 2017, iar între 20 noiembrie 2017 şi 5 martie 2018 a ocupat locul 7 mondial, cel mai bun al carierei. 

Irina-Camelia Begu şi Mihaela Buzărnesscu, desemnate a zecea pereche favorită la câştigarea trofeului, vor încerca să aibă un parcurs cât mai lung la dublu, după ce ambele au fost eliminate de pe tabloul de simplu. Ele le vor întâlniîn al treilea meci al zilei depe Terenul 12, de la ora aproximaităv 6.00 a României, pe australincele Lizette Cabrera şi Jaimee Fourlis, beneficiare ale unui wild card. 

Raluca-Ioana Olaru şi Galina Voskoboeva (Kazahstan) au un meci foarte greu împotriva celei de-a doua perechi favorită la câştigarea trofeului, compusă din Tímea Babos şi Kristina Mladenovic (Ungaria, Franţa). Partida are loc pe Terenul 19, este a doua a zilei şi începe la ora aproximativă 4.00 a Romîniei.

În fine, pe Terenul 20, Sorana-Mihaela Cîrstea şi buna ei prietentă le au adversare pe Yingying Duan şi Vera Lapko (China, Belarus). Este primul meci al zilei şi începe la ora 2.00 a României.

Turneul este transmis de canalele Eurosport.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, Australian Open, Marius Copil, Raluca Olaru, Sorana Cirstea, mihaela buzarnescu, grand slam, wta, ATP, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!