S-au tras la sorţi tablourile de simplu de la Australian Open

Primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open (Melbourne, 62,5 milioane de dolari premii totale), a început pe 8 ianuarie cu partidele din calificări, dar cele dintâi meciuri de pe tablourile de simplu au loc pe 14 ianuarie, urmând ca pe 27 să se joace finala masculină.

11.01.2019 04:16, de , 0 comentarii , Galerie Foto

S-au tras la sorţi tablourile de simplu de la Australian Open

Conform tragerii la sorţi, Simona Halep (1 WTA), finalistă la ediţia precedentă, o va întâlni în primul tur pe Kaia Kanepi (70 WTA). Sever Dron, unul dintre cei mai titraţi antrenori din România, a vorbit despre şansele Simonei la Australian Open. „E un meci greu din nou, în situaţia actuală, fiindcă Simona nu şi-a găsit ritmul. E foarte greu cu Kanepi pentru că e o jucătoare agresivă, care serveşte foarte bine. Asta e viaţa, în tenis nu poţi să scapi de adversare foarte bune. Simona trebuie să-şi găsească ritmul, am încredere în ea”, a spus Sever Dron. „E greu să reintre în formă, dar e normal după trei luni de pauză, nu a reuşit nimeni să revină atât de repede după ce a avut probleme de sănătate... Cred că trebuie să avem încredere în ea! A ajuns numărul 1. E o situaţie diferită acum, că nu are antrenor, în care sper să se descurce şi să ne surprindă din nou cu lucruri bune...poate chiar acum, la Australian Open, unde toată lumea o aşteaptă la cotitură”, a concluzionat el.

La rândul lor, Mihaela Buzărnescu (25 WTA) o va întâlni pe Venus Williams (37 WTA). Irina-Camelia Begu (76 WTA) pe germana Andrea Petkovic (61 WTA), Sorana-Mihaela Cîrstea (84 WTA) pe suedeza Rebecca Peterson (62 WTA), în timp ce Monica Niculescu (88 WTA) pe americanca Amanda Anisimova (87 WTA). În fine, Ana Bogdan (81 WTA), va înfrunta o jucătoare venită din din calificări.

La masculin, Marius Copil (61 ATP) îl are adversar pe spaniolul Marcel Granollers (110 ATP). Sârbul Novak Djokovic, liderul mondial, va juca în primul tur cu un jucător venit din calificări, spaniolul Rafael Nadal (2 ATP), îl va înfrunta pe australianul James Duckworth (238 ATP), elveţianul Roger Federer (3 ATP) pe Denis Istomin (Uzbekistan, 99 ATP), iar germanul Alexander Zverev (4 ATP) pe slovenul Aljaz Bedene (67 ATP).

Foto: pagina de twitter a competiţiei

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Australian Open, wta, ATP, Melbourne


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!