S-a stabilit lotul pentru Fed Cup

Simona Halep (locul 6 WTA), Monica Niculescu (32 WTA), Irina Begu (34 WTA) şi Alexandra Dulgheru (97 WTA) sunt jucătoarele nominalizate pentru meciul de la Cluj-Napoca, împotriva Germaniei, din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup.

06.04.2016 12:21, de , 0 comentarii , Galerie Foto

S-a stabilit lotul pentru Fed Cup

„Echipa României pentru întâlnirea cu Germania reuneşte cele mai în formă jucătoare ale momentului. Simona, Irina, Monica şi Alexandra sunt bucuroase şi mândre să reprezinte, din nou, culorile României, împotriva unei echipe puternice. Formăm o echipa omogenă, echilibrată şi optimistă, pregătită să lupte pentru a rămâne în Grupa Mondială. Întâlnirea va fi cu siguranţă una foarte disputată, Germania fiind o echipa solidă, dar credem în şansa noastră şi în devotamentul fetelor. Mulţumim fanilor că sunt alături de echipa României şi îi aşteptăm cu drag la Cluj din nou, unde ne-am simţit foarte bine în februarie“, a declarat, pentru site-ul FRT, Alina Tecşor, căpitanul nejucător. 

La rândul lui, preşedintele FRT, George Cosac, a spus că echipa României a plecat cu şansa a doua în meciul de Fed Cup cu Cehia, pierdut cu 2-3, dar este favorită împotriva Germaniei, în barajul care va avea loc pe 16 şi 17 aprilie, la Cluj-Napoca. „Dacă facem o comparaţie, consider că Cehia are un plus de valoare faţă de adversara noastră de acum, Germania. Şi statistica ne arată acelaşi lucru, Cehia a câştigat ultimele trei ediţii ale Fed Cup, deci este mai puternică. Asta nu înseamnă că va fi uşor pentru noi. Dacă în faţa Cehiei plecam cu a doua şansă, împotriva Germaniei suntem favoriţi“, a spus Cosac.

Oficialul a adăugat că în întâlnirea cu Germania va fi o presiune suplimentară, deoarece de acest rezultat depinde menţinerea în Grupa Mondială. „Sunt convins că va fi un meci echilibrat. Iar pentru noi şi o presiune suplimentară pentru că e baraj şi ne dorim extrem de mult să rămânem în Grupa Mondială. Germania vine cu cea mai bună echipă a ei din ce am înţeles, adică nu vor lipsi Kerber sau Petkovic. Dar eu am foarte mare încredere în fetele noastre“, a afirmat preşedintele. Zgura este o suprafaţă de joc care va avantaja echipa României, este de părere Cosac. „Fetele împreună cu Alina Tecşor au decis să jucăm cu Germania pe zgură. Şi eu Consider că zgura este mai avantajoasă pentru noi, mai ales că numărul 1 al adversarelor noastre, Kerber, a câştigat titlul său de Mare Şlem pe hard. Dar repet, decizia de a juca acum pe zgură aparţine fetelor şi căpitanului“, a menţionat George Cosac.

Căpitanul nejucător al echipei Germaniei, Barbara Rittner, a anunţat echipa care va juca la Cluj-Napoca: Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (28 WTA), Annika Beck (40 WTA) şi Julia Goerges (58 WTA). Halep are avantaj în faţa tuturor componentelor lotului german la meciurile directe: 3-0 cu Kerber (ultima victorie, anul trecut, la Toronto), 5-1 cu Petkovic (cel mai recent succes, anul trecut, la Cincinnati), 3-1 cu Beck (ultima victorie, în 2015, la Shenzhen), 2-1 cu Goerges (cel mai recent succes luna trecută, la Miami). Niculescu este condusă de Kerber cu 3-1, dar e la egalitate cu celelalte trei: 2-2 cu Petkovic, 1-1 cu Beck, 2-2 cu Goerges. Begu e la egalitatea şi ea cu Kerber (2-2) şi Goerges (1-1), cu Beck nu a jucat şi e condusă cu 1-0 de Petkovic. Dulgheru are avantaj în duelul cu Goerges (1-0), nu a jucat cu Beck şi a pierdut de fiecare dată cu Kerber (0-3, cel mai recent, în turul doi la Australian Open) şi Petkovic (0-1).

În februarie, în primul tur, România a fost învinsă de Cehia, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, iar Germania a pierdut cu 2-3 în faţa Elveţiei, la Leipzig. Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9. În Fed Cup, România şi Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus şi Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn, Virginia Ruzici.

Foto: FR de Tenis

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Fed Cup, Monica Niculescu, alina tecsor


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!