Ruse va juca finala la Joue Les Tours

Elena Gabriela Ruse (334 WTA) s-a calificat în ultimul act al turneului ITF de la Joue-Les-Tours (Franța, 50.000 de dolari), după ce a dispus în semifinale de letona Diana Marcinkevica (372 WTA) cu 6-2, 6-3.

22.10.2016 03:13, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ruse va juca finala la Joue Les Tours

Românca se află în faţa celei mai bune performanţe a carierei. Meciul din penultimul act a durat 58 de minute, iar Ruse l-a dominat de la un capăt la celălalt. În primul set, Gabriela s-a desprins la 4-1, adversara a redus din diferenţă după un game în care a servit trei aşi, după care românca şi-a ţinut serviciul, iar ulterior a mai realizat un break. În partea a doua a meciului, Ruse a fost condusă cu 2-1, dar până la finalul partidei a mai pierdut un singur game. În finală, românca o va înfrunta pe belgianca de origine ucraineană Maryna Zanevska (153 WTA). Palmaresul româncei cuprinde patru titluri la simplu şi tot atâtea la dublu, dar numai în turnee de 10.000 de dolari.

La acelaşi turneu, Alexandra Cadanțu și rusoaica Ekaterina Iașina, desemnate a doua pereche favorită, au pierdut finala de dublu în faţa perechii Ivana Jorovic şi Lesley Kerkhove (Serbia, Olanda) cu 6-3, 7-5.

La Saguenay (turneu ITF, Canada, 50.000 de dolari), Elena Bogdan și Mihaela Buzărnescu s-au calificat în ultimul act, după ce au învins cu un dublu 6-4, 6-4 pe Isabelle Boulais şi Jessica Pegula (Canada, SUA). Româncele sunt principalele favorite şi le vor înfrunta pe canadiencele Bianca Vanessa Andreescu şi Charlotte Robillard-Millette, care au trecut cu acelaşi scor de Pia Konig şi Anna Zaja (Austria, Germania; cs 2). Bogdan şi Buzărnescu au un titlu împreună, tot la un turneu ITF de 50.000 de dolari, câştigat în 2011, la Telavi (Georgia).

Marius Copil (198 ATP) s-a oprit în sferturile turneului ATP de la Antwerp (Belgia, 566.525 de euro), fiind învins de principalul favorit, belgianul David Goffin (12 ATP), cu 5-7, 6-1, 6-3. Românul venit din calificări a realizat, cu această ocazie, cea mai bună performanţă din acest an, pentru care va primi 57 puncte. Goffin va juca în penultimul act cu argentinianul Diego Schwartzman l-a învins cu 7-6 (8), 6-3, pe uruguayanul Pablo Cuevas (cs 4).

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, mihaela buzarnescu, elena ruse, elena bogdan, alexandra cadantu, Joue Les Tours


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!