Ruse joacă azi două finale

Jucătoarea română aflată pe locul 421 mondial va bifa la turneul ITF de la Hammamet, dotat cu premii de 10.000 de dolari, a patra zi la rând în care joacă două meciuri.

03.04.2016 04:37, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ruse joacă azi două finale

Gabriela (cs 4) va disputa pe terenul central finala de simplu împotriva austriecei Julia Grabher (398 WTA, cs 2), după care va relua, alături de germanca Katharina Hobgarski finala de dublu, urmând să le aibă adversare pe Ola Abou Zakry (Egipt) şi Snehadevy S Reddy (India), desemnate a doua pereche favorită la câştigarea trofeului. Primul meci începe la ora 10.00 locală (12.00 în România).

Ploaia a dat peste cap, vineri, programul organizatorilor. Debutul meciul Gabrielei din semifinale împotriva Katharinei (496 WTA, cs 8) a fost amândat cu mai mult de două ore, după care a fost întrerupt, dar, într-un final, cele două au apucat să joace ultimul punct. Românca s-a impus cu 7-5, 7-5 la capătul unui meci echilibrat. În primul set, fiecare jucătoare şi-a trecut în cont câte un break până la scorul de 4-4, moment în care Gabriela a câştigat pe serviciul adversarei fără să piardă vreun punct şi urma să servească pentru set. Dar adversara ei a realizat un break alb, după care iar şi-a pierdut serviciul, astfel că Ruse a servit, din nou pentru set. La capătul celui mai lung game al setului (16 puncte), Gabriela a fructificat a cincea minge de set. Partea a doua a meciului, întreruptă de ploaie, s-a desfăşurat oarecum la fel.La 5-4 pentru ea, românca a servit pentru set, dar germanca a luat break-ul, după care şi-a pierdut serviciul. Tensiunea nu a mai fost atât de mare, deoarece Ruse a avut 40-0 şi a convertit în punct a doua şansă de meci pe care a avut-o.

Finala de dublu a fost întreruptă la scorul de 2-1 în primul set pentru Zekry şi Reddy, care se află la serviciu, tabela arătând 40-40. Cum se joacă pe sistemul „no ad scoring”, Ruse şi Hobgarski au şansa de a egala scorul la game-uri.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Hammamet


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!