Ruse este în semifinale la Santa Margherita

Jucătoarea română de Elena Gabriela Ruse (251 WTA, cs 7) s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Santa Margherita (Italia, 25.000 de dolari premii totale).

14.09.2018 19:51, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Ruse este în semifinale la Santa Margherita

Românca a produs surpriza competiţiei, eliminând-o în sferturi pe principala favorită, Başak Eraydın (Turcia, 201 WTA), care a fost partenera ei de dublu la acest turneu, cu 6-2, 6-7 (5), 6-2. Meciul a durat trei ore şi trei minute, iar în primul set românca s-a desprins la 4-1. După ce şi-a pierdut serviciul, ea a realizat un nou break, după care a pus manşei cu o serie de patru puncte la rând, deşi fusese condusă cu 30-0. În partea a doua a confruntării, Ruse a avut 3-1, dar Eraydın a întors scorul la 5-3 şi a servit pentru set. Românca a realizat un break alb, după care fiecare jucătoare şi-a păstrat serviciul. În tie-nreak s-a mers cap la cap până la 5-5, moment în care Başak a câştigat două puncte la rând şi a trimis partida în decisiv. Ultima parte a meciului a fost una fără emoţii pentru Elena Gabriela, care s-a „dus” la 5-0 şi a ratat patru mingi de meci pe serviciul adversarei. Imediat Ruse şi-a pierdut serviciul, după care a urmat un game are o putea reintroduce în meci pe turcoaică. Românca a avut 40-0, adversara a salvat şi aceste trei mingi de meci, dar Ruse a câştigat două puncte la rând, calificându-se în pentrultimul act. Următoarea adversară este Anastasia Zarytska (Cehia, 274 WTA), pe care nu a mai întâşnit-o niciodată. În cazul unei victorii, Elena Gabriela o va întâlni în finală pe Tereza Mrdeza (Croaţia, 185 WTA, cs 4) sau pe Lisa Sabino (Elveţia, 398 WTA).

La Biarritz (Franţa, 80.000 de dolari), Irina Maria Bara s-a calificat în finala probei de dublu, alături de rusoaica Valentina Ivakhnenko. Acestea au jucat vineri două meciuri: în sferturi au trecut de Akgul Amanmuradova şi Ekaterine Gorgodze (Uzbekistan, Georgia) cu 2-6, 6-3, 10-3, iar în semifinale de spaniolele Eva Guerrero Alvarez şi Guiomar Maristany Zuleta de Reales cu un dublu 6-1. Adversarele din ultimul act sunt belgiencele Ysaline Bonaventure şi Helene Scholsen (cs 3), care le-au învins cu 6-2, 6-3 pe Jessika Ponchet şi Kimberley Zimmermann (Franţa, Belgia). La simplu, Bara (150 WTA, cs 5) a fost învinsă în turul 2 de Timea Bacsinszky (Elveţia, 660 WTA) cu 6-2, 7-5, după ce în runda de debut o eliminase cu 6-4, 6-4 pe Ivakhnenko.

La Varna (Bulgaria, 15.000 de dolari premii totale), Georgia Andreea Crăciun (644 WTA) s-a calificat în finală după ce a învins cu 4-6, 6-3, 6-4 pe Dia Evtimova (Bulgaria, 594 WTA, cs 7) şi o va întâlni, azi, pe principala favorită, Ulrikke Eikeri (Norvegia, 246 WTA). La dublu, titlul a fost câştigat de principalele favorite, Gabriela Talabă şi Aymet Uzcategui (Venezuela). Ele s-au impus cu 3-6, 7-5, 10-5 în faţa turcoaicelor Ipek Oz şi Melis Sezer. La Cairo (Egipt, 15.000 de dolari), Gabriela Nicole Tătăruş a ratat calificarea în semifinale, fiind învinsă de principala favorită, rusoaica Anna Morgina, cu -2, 6-3. În schimb, Tătăruş va juca finala la dublu, alături de Chelsea Vanhoutte (Belgia), ele fiind desemnate a treia pereche favorită la câştigarea trofeului. Adversare le sunt rusoaicele Morgina şi Elina Nepliy. În fine, la Monastir (Tunisia, 15.000 de dolari), Andreea Prisăcariu a fost învinsă în sferturi de a treia favorită, Claudia Giovine (Italia), cu 6-4, 6-0, după ce românca a avut 4-2 în primul set.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: elena ruse, itf, Gabriela Nicole Tatarus, Irina Bara, Georgia Andreea Crăciun, Gabriela Ruse, Biarritz, Cairo, Santa Margherita, Varna, Andreea Prisăcariu, Monastir


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!