România a învins Canada cu 3-1 în sferturile Grupei Mondiale II

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

11.02.2018 20:56, de , 0 comentarii , Galerie Foto

România a învins Canada cu 3-1 în sferturile Grupei Mondiale II

Echipa de Fed Cup a României a învins Canada cu scorul general de 3-1, în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, după ce Gabriela Dabrowski (11 WTA la dublu) şi Carol Zhao (201 WTA la dublu) s-au impus cu 4-6, 6-1, 10-6 împotriva Anei Bogdan (564 WTA la dublu) şi a Ralucăi-Ioana Olaru (45 WTA la dublu), în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Meciul, lipsit de miză în condiţile în care echipa învingătoare fusese stablită după primul meci de simplu, a durat o oră şi 15 minute. Ana, debutantă în echipa de Fed Cup a României, şi Raluca Olaru au revenit în primul set de la 2-4 la 6-4. Dabrowski şi Zhao au dominat setul secund şi au câştigat clar cu 6-1, iar în super tie-break s-au impus cu 10-6. România a obţinut calificarea la barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup după acest succes, conturat graţie victoriilor aduse de Irina Begu (două) şi Sorana Cîrstea.

Cele două românce s-au declarat impresionate de atmosfera din Sala Polivalentă de la Cluj. Întrebată unde e mai dificil să stai la o competiţie atât de importantă, în teren sau în tribună, Raluca a spus că e mai dificil atunci când lucrurile nu sunt sub controlul tău. "În lojă e mai greu pentru că lucrurile nu sunt sub controlul tău, însă întâlnirea aceasta a fost dintre cele mai relaxante din Fed Cup, de când jucăm. În sensul că am avut 2-0 după prima zi, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Şi meciul de azi părea să fie clar în avantajul nostru, mă refer la simplu. Iar în teren mie mi-a plăcut foarte mult să joc astăzi, îmi doream să joc în faţa atâtor români. Cred că a fost un meci bun, destul de echilibrat. Da, au învins, dar păstrez cu mine atmosfera aceasta minunată", a spus Raluca Olaru.

La rândul ei, Ana a recunoscut că a avut emoţii foarte mari, dar că a fost o ocazie bună pentru a se bucura de lucrul alături de echipă. "A fost o atmosferă cum nu am mai întâlnit niciodată până acum şi pur şi simplu m-am bucurat de fiecare punct pe care l-am jucat acolo, m-am bucurat de public, de Raluca, de domnul Florin, de fete, de echipa, de absolut tot. Mi-am dorit foarte mult şi am visat să ajung să joc pentru Fed Cup, pentru România. Acest moment a venit. Îmi pare tare rău că nu am putut aduce şi eu un punct ţării noastre, dar important este că am învins", a spus Ana Bogdan. Ele au mai spus că în perioada următoare vor petrece timp alături de familiile lor, cu care nu au apucat să stea în ultima vreme, următorul turneu la care doresc să participe fiind cel de la Miami (20-31 martie). 

La rândul său, căpitanul nejucător Florin Segărceanu, a spus că această competiţie, pentru el, a fost ca un test şi că a avut la rândul său emoţii foarte mari privind relaţia cu cele patru jucătoare. "Mă bucur foarte mult că am început bine acest an din punct de vedere al echipei Fed Cup. Şi pentru mine a fost un test, aşa, am avut emoţii foarte mari, să văd cum mă adaptez cu fetele, cum putem să interacţionăm şi eu să pot să le ajut, să aibă încredere în mine, însă per total a ieşit totul foarte bine", a spus Segărceanu.

Acesta a precizat că felul în care au încheiat meciurile de la Cluj reprezintă un punct câştigat în relaţia cu jucătoarele, deoarece a reuşit să le câştige încrederea şi că va urmări evoluţia lor şi va căuta să meargă la acele turnee în care participă toate, pentru a le vedea jocul. "Pentru mine este un câştig pentru că am putut să comunic cu ele şi am simţit că pot să le ajut. Pentru ele este foarte important că am reuşit o victorie bună, pentru Ana a făcut debutul, este un pas foarte important în cariera ei, toată săptămâna a fost nervoasă, a văzut ce înseamnă să fii prezentă într-o echipă de Fed Cup, să ai atmosfera aceasta, însă au trecut cu bine aceste tensiuni, au avut nişte adversare valoroase", a spus Segărceanu.

Ieri, în primele meciuri de simplu, s-au consemnat rezultatele: Sorana-Mihaela Cîrstea (38 WTA) – Carol Zhao (138 WTA) 6-2, 6-2 şi Irina-Camelia Begu (37 WTA) – Bianca Vanessa Andreescu (173 WTA) 6-3, 6-7 (4), 6-2. Azi, Begu (37 WTA) a întrecut-o pe Katherine Sebov (319 WTA), înlocuitoarea lui Zhao, cu 6-2, 6-4, scorul general a devenit 3-0 pentru România, astfel că ultimul meci de simplu, cel dintre Cîrstea şi Andreescu, nu s-a mai jucat.

România are trei victorii din tot atâtea meciuri împotriva Canadei. Echipa noastră a învins în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale, şi cu 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, în barajul pentru accederea în Grupa Mondială.

Următoarea adversară a României, cea din barajul pentru Grupa Mondială, se va alege dintre formaţiile care au pierdut în primul tur al grupei, meciurile urmând să aibă loc pe 21 şi 22 aprilie. În acest moment, rezultatele meciurilor din sferturile Grupei Mondiale sunt: Belarus – Germania 2-2, Cehia – Elveţia 3-1, Franţa – Belgia 2-2 şi Statele Unite – Olanda 2-0. 

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Fed Cup, Raluca Olaru, Sorana Cirstea, ana bogdan, Bianca Vanessa ANDREESCU, Cluj-Napoca, România, Canada, Carol Zhao, Katherine Sebov, Gabriela Dabrowski


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!