Româncele au părăsit competiţia de dublu

Ioana Mincă, Oana Gavrilă şi Georgia Andreea Crăciun au fost eliminate în turul doi al competiţiei de dublu de la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

02.06.2016 22:18, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Româncele au părăsit competiţia de dublu

Ioana Mincă a făcut pereche cu Lara Escauriza (Paraguay) şi au fost învinse de Federica Bilardo şi Iga Swiatek (Italia, Polonia) cu 6-4, 6-2. Românca şi partenera ei au început cu un break, s-au distanţat la 2-0, dar acesta a fost singurul moment al meciului în care au condus pe tabela de marcaj. Bilardo şi Swiatek au întors scorul la 3-2, s-a mers cap la cap până la 5-4 pentru ele, după care au câştigat setul după ce au frictificat a treia oportuntate pe care au avut-o. Partea a doua a meciului nu a avut istoric: la 5-0 pentru cuplul italo-polonez, Ioana şi Lara au câştigat două game-uri, după care şi-au pierdut serviciul la 0. 

Georgia Crăciun şi Oana Gavrilă le-au întâlnit pe italiencele Tatiana Pieri şi Lucrezia Stefanini, în faţa cărora au cedat cu 3-6, 6-4, 10-3 într-o oră şi nouă minute. A fost un meci al break-urilor, fiind consemnate 12 astfel de realizări. În setul de debut, româncele s-au distanţat la 4-1, adversarele s-au apropiat la un singur game, dar Georgia şi Oana au realizat un break alb, după care au pus capăt primei părţi a meciului la a doua minge de set. La 4-1 pentru românce în setul secund puţini ar mai fi crezut că se poate întâmpla care să întoarcă soarta calificării, mai ales că Georgia şi Oana tocmai câştigaseră un break alb. Şi, totuşi, italiencele şi-au trecut în cont cinci game-uri la rând şi au dus meciul în super tie-break. Cu un moral mai bun, Pieri şi Stefanini s-au distanţat la 4-1 şi 5-2, iar de la 6-3 nu au mai pierdut niciun punct.

Ca urmare, în competiţia junioarelor a rămas numai Ioana Mincă, pe tabloul de simplu, care azi o va întâlni pe principala favorită, rusoaica Olesya Pervushina.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Ioana Minca, Roland Garros, Oana Gavrilă, Georgia Andreea Crăciun


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!