Roland Garros fără Roger Federer

Elveţianul Roger Federer (locul 3 ATP) a anunţat, prin intermediul paginii de facebook, că renunţă să joace la Roland Garros, deoarece nu este refăcut în totalitate după accidentarea la spate.

19.05.2016 17:03, de , 1 comentarii , Galerie Foto

Roland Garros fără Roger Federer

"Regret să anunţ că am luat decizia de a nu juca în acest an la Openul Franţei. Am făcut progrese notabile în ceea ce priveşte condiţia fizică, dar nu sunt refăcut 100% şi mi-aş asuma un risc inutil dacă aş juca înainte să fiu pregătit din toate punctele de vedere. Nu mi-a fost uşor să iau această decizie, dar aşa am considerat că este mai bine pentru a putea juca restul sezonului. Râmân la fel de motivat şi plănuiesc să-mi ating nivelul maxim la începutul sezonului de iarbă. Îmi pare rău pentru fanii mei din Paris, dar aştept cu nerăbdare să revin în 2017", a scris Federer pe contul său de Facebook.

Elveţianul de 34 de ani a ajuns miercuri la Paris, iar antrenorul său a precizat că, după câteva antrenamente, va anunţa dacă participă sau nu la această ediţie a turneului. După doar o zi de pregătire la Roland Garros, Federer a anunţat că nu va participa din cauză că nu este în totalitate. 

Turneul de la Roland Garros este chiar primul de Mare Şlem la care a participat Roger de când joacă la profesionişti. În 1999, el a fost eliminat în primul tur. În total, a bifat 17 prezenţe pe zgura pariziană, câştigând trofeul o singură dată, în 2009. A jucat alte patru finale (2006, 2007, 2008 şi 2011) şi de două ori a fost eliminat în semifinale (2005 şi 2012). Ultimul turneu de Mare Şlem la care Federer nu a participat este ediţia din 1999 a US Open. Altfel spus, are 65 de turnee de Mare Şlem la rând la care a jucat măcar un meci la simplu sau la dublu.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Roland Garros, Roger Federer


Comentarii

cristian Andrei

20.05.2016, 16:02

Un turneu de grand slam fără Federer e deja un turneu mai trist. Ar fi foarte tare sa mai castige un grand slam înainte sa se retragă.