Probleme la echipa de FedCup a României

Jucătoarele de tenis Irina-Camelia Begu și Monica Niculescu au anunțat că nu vor participa la următoarele acțiuni ale echipei de Fed Cup, în condiţiile în care Simona Halep a declarat în decembrie că anul acesta îl va dedica Jocurilor Olimpice, iar Sorana-Mihaela Cîrstea şi-a anunţat retragerea.

21.01.2020 23:40, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Probleme la echipa de FedCup a României

„La Fed Cup n-o să fiu. L-am anunțat pe domnul Segărceanu din decembrie că nu voi juca. În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment; mai am și câteva puncte de apărat în perioada următoare, și în aceste condiții, îmi va fi greu să joc Fed Cup. Practic, de cinci ani am jucat an de an Fed Cup, de două ori pe an, însă în prezent va trebui să calculez mai bine și să iau o decizie cât mai înțeleaptă”, a spus Begu.

„La Fed Cup nu m-am gândit, dar la câte accidentări am avut și la cât de pregătită sunt acum, cred că sunt alte fete mai bine clasate și mai bine pregătite decât mine ca să participe. Așa cred eu. Totuși, avem fete mai bune, mai bine fizic, care ar putea să facă o treabă mai bună. Eu am avut prea multe accidentări. Încă nu sunt pregătită. Eu cred că fetele astea sunt mai bune acum”, a spus și Niculescu.

Luând în calcul că Mihaela Buzărnescu va reveni în circuit în luna martie, echipa de Fed Cup va putea fi compusă, la partida cu Rusia, din Ana Bogdan, Patricia Țig, Elena Gabriela Ruse, Irina Maria Bara și Jaqueline Cristian. Dacă învinge Rusia, în zilele de 8 şi 9 februarie, România va fi printre cele 12 formaţii calificate la turneul final de la Budapesta. Competiţia echipelor naţionale din tenisul feminin se va disputa din 2020 după un nou format. Fed Cup Finals se va disputa în Laszlo Papp Arena din Budapesta, pe zgură, iar prima ediţie va avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020. Cele 12 „finaliste” se vor lupta pentru premii totale de 18 milioane de dolari: 12 vor merge la jucătoare, iar şase la federaţiile naţionale.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Fed Cup, Monica Niculescu, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!