Primul duel pe zgură Halep – Barty

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (3 WTA, cs 3) o va întâlni pe Ashleigh Barty (Australia, 9 WTA, cs 9), în sferturile turneului de la Madrid, azi, de la ora 13.00 a României.

09.05.2019 07:53, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Primul duel pe zgură Halep – Barty

Jucătoarea se la Antipozi a trecut în turul 3 de Yulia Putintseva (Kazahstan, 43 WTA) cu 4-6, 6-1, 6-2, într-o partidă care a durat două ore şi cinci minute. Cele două s-au mai întâlnit de trei ori de-a lungul carierei. Românca s-a impus în primele două, ambele desfăşurate în 2018, în semifinale la Montreal cu 6-4, 6-1 şi în optimi la Cincinnati cu 7-5, 7-4, dar a pierdut cea mai recentă dispută, din ianuarie 2019, cu 6-4, 6-4, în optimi la Sydney.

După meciul de simplu al constănţencei de la simplu (6-0, 6-0 cu Viktoria Kuzmova), Halep şi Irina-Camelia Begu au fost eliminate în optimi la dublu de principalele favorite, cehoaicele Barvora Krejcikova şi Katerina Siniakova, cu un dublu 6-3.

„Sunt ok. Nu pot să spun că sunt obosită după un meci atât de scurt la simplu. La dublu n-am fost atât de bine. Pot să spun că meciul de la dublu m-a trezit puţin, iar cel de la simplu îmi dă încredere. Îmi aduc aminte când m-a bătut Raluca Olaru 6-0, 6-0 la Bucureşti. N-o să uit niciodată înfrângerea respectivă. La junioare e altceva, la acest nivel se întâmplă foarte rar. Ashleigh Barty e o jucătoare foarte bună, joacă bine de o perioadă lungă. Sper să fac un meci bun mâine, dar mă aştept la o partidă foarte dificilă. N-am jucat niciodată contra ei pe zgură. Mă simt mai bine. Am mai multă energie. Se întâmplă să mai răcim, suntem oameni normali. Trebuie să avem grijă de corpul nostru”, a spus Halep.

De partea cealaltă, Barty, a făcut niște declarații superbe la adresa campioanei noastre: „E testul suprem să joci împotriva celor mai buni. Şi cred, fără niciun dubiu, că este cea mai bună, cea mai consistentă jucătoare de zgură. Am făcut împreună un antrenament de calitate la începutul săptămânii. A fost plăcut, prima oară când am lovit împreună și a fost la un nivel înalt”.

O victorie îi garantează Simonei ocuparea locului 2 începând de luni, iar dacă se impune în finală, iar Naomi Osaka nu trece de sferturi, românca va redeveni lider mondial.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, wta, Mutua Open Madrid, Spania


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!