Primii doi favoriţi vor juca finală masculină la Wimbledon

Jucătorul sârb Novak Djokovic (1 ATP, cs 1) şi elveţianul Roger Federer (3 ATP, cs 2) s-au calificat în ultimul act al celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon Championships (Londra, Marea Britanie, 38.000.000 lire sterline premii totale), care se desfăşoară pe terenurile din All England Lawn Tennis and Croquet Club.

12.07.2019 22:13, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Primii doi favoriţi vor juca finală masculină la Wimbledon

La prima vedere, Djokovic avea o misiune mai uşoară, în condiţiile în care adversar în semifinale i-a fost spaniolul Roberto Bautista Agut (22 ATP, cs 23), dar a fost nevoie să se întrebuinţeze serios pentru a pune capăt partidei în patru seturi, 6-2, 4-6, 6-3, 6-2. Momentul psihologic s-a consumat în al şaptelea game din setul cu numărul 3. Ibericul a beneficiat de două mingi de break după ce tocmai îşi pierduse serviciul, dar le-a ratat, astfel că Nole s-a distanţat la 5-2. Resemnat, în ultimul set Agut nu a mai contat absolut deloc, chiar dacă în primul game a salvat trei mingi de break, iar la 1-5 a realizat un game alb. culmea este că tresărirea de orgoliu s-a consemnat în ultimul game, când Djokovic a avut nevoie de cinci şanse pentru a a închide partida. Sârbul are în palmares 4 titluri de campion la Wimbledon: 2011, 2014, 2015 și 2018.

A doua semifinală a fost clasicul Federer – Rafael Nadal (Spania, 2 ATP, cs 3). Cei doi au oferit un nou meci „mare”: trei ore şi şase minute de tenis, 38 de game-uri şi un tie-break, plus multe lovituri aproape imposibile. Scorul final al celei de-a 40-a întâlniri directe a fost 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4 pentru Federer. „Sunt epuizat. A făcut câteva lucruri extraordinare Nadal. S-a jucat la un nivel înalt. E întotdeauna un privilegiu să joc împotriva lui Rafa. Am avut momente în care am servit excelent, am câștigat cele mai importante puncte din meci. A salvat acele mingi de meci Rafa, a fost incredibil. Primul set a fost foarte important. A fost o bucurie să joc azi”, a spus elveţianul după meci.

Pentru Roger, urmează a treia finală din carieră disputată împotriva celuilalt rival şi a 16-a confruntare directă, sârbul conducând cu 9-6. „Este un mare rival, va fi altă luptă incredibilă. Este campionul en-titre aici. A arătat de ce. Sper să îl pot învinge, dar va fi dificil. Este un meci special, la fel cum a fost și cel de azi”, a adăugat Federer.

„Federer îl îngenunchează pe Nadal în Catedrală”, a titrat publicația spaniolă Sport, în timp ce Mundo Deportivo a descris perfect disputa: „Un Federer sublim îl desparte pe Nadal de finala cu Djokovic”. „Prea mult Federer pentru Nadal”, a titrat și Marca, subliniind jocul aproape perfect făcut de elveţian. Publicația italiană Corriere dello Sport, care a titrat: „Imensul Federer îl întinde pe Nadal și zboară în finala cu Djokovic”, în timp ce L'Equipe l-a caracterizat perfect pe elvețian: „Strălucitor!”. După acest meci, Federer a ajuns la 16 victorii directe, celelalte 24 fiind în dreptul lui Nadal, care a contabilizat două succese în meciuri demonstrative.

Foto: pagina de twitter a competiţiei şi site-ul oficial al turneului

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: wimbledon, grand slam, ATP, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Marea Britanie, All England Lawn Tennis and Croquet Club, Roberto Bautista-Agut


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!