Optimism în tabăra României înaintea meciului cu Luxemburg

Echipa de Cupa Davis a României întâlneşte în 3 şi 4 februarie, în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, selecţionata Luxemburgului în primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis.

01.02.2018 08:28, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Optimism în tabăra României înaintea meciului cu Luxemburg

Din acest sezon, întâlnirile din Cupa Davis, cu excepţia celor din Grupa Mondială, se vor disputa după un nou format, cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum). Concret, pentru confruntările din Zonele I şi II, primele două meciuri de simplu şi partida de dublu vor avea loc într-o singură zi, urmate de ultimele două meciuri de simplu, în ziua următoare. Este un sistem asemănător celui de la feminin (Fed Cup), deosebirea fiind aceea că fetele joacă partida de dublu în a doua zi, la final, când rezultatul ar putea să nu mai conteze. Duelurile din Grupa Mondială vor continua, în schimb, să se deruleze timp de trei zile, după sistemul "cel mai bun din cinci seturi", ca până acum.

Pentru această confruntare, căpitanul nejucător Gabriel Trifu i-a convocat pe Marius Copil (94 ATP la simplu), Horia Tecău (12 ATP la dublu), Florin Mergea (71 ATP la dublu), Nicolae Frunză (596 ATP la simplu) şi Bogdan Borza (797 ATP la simplu). Mergea îşi doreşte ca echipa noastră să învingă şi, astfel, să facă un prim pas spre accederea în Grupa Mondială I a Cupei Davis. "Plecăm favoriţi în acest meci, dar nu e bine să ne culcăm pe o ureche. Avem câteva zile să îi studiem pe cei din Luxemburg. Suntem profesionişti şi ne vom face treaba aşa cum ştim indiferent de ce adversar avem în faţă. Sper să câştigăm acest meci, iar el va fi un prim pas spre accederea în prima Grupă Mondială. În acelaşi timp, avem câţiva tineri lângă noi şi sperăm să creăm un nucleu bun aici şi să construim această echipă", a spus Mergea, care a menţionat că nu va juca şi la simplu în partida cu Luxemburg.

La rândul lui, Tecău a recunoscut că nu îi cunoaşte pe adversari şi, ca urmare, trebuie să "îi ghicească" în timpul întâlnirii. "Avem suficientă experienţă în Cupa Davis ca să ştim că nu trebuie să subestimăm niciun adversar şi nicio echipă în funcţie de clasamente. Abordăm acest meci ca şi cum am juca împotriva celei mai bune echipe. Aşa vom fi cel mai bine pregătiţi pentru acest meci. Cu atât mai mult, nu îi cunoaştem pe jucătorii luxemburghezi şi va trebui să îi ghicim pe parcurs. Nu avem de unde să aflăm informaţii despre ei, va fi o surpriză. De aceea va trebui să tratăm această întâlnire foarte serios. Ne dorim să câştigăm toate meciurile, să evoluăm bine şi să trecem în turul următor. Este un format destul de diferit acum (n.r. - 2 din 3 seturi), mie îmi plăceau meciurile cu 3 din 5. Erau meciuri plăcute. Dar trebuie să ne adaptăm repede, suntem obişnuiţi să jucăm şi 2 din 3 seturi. Cred că acest sistem favorizează un pic echipa cu şanse mai mici, dar ne vom mobiliza să începem bine meciurile şi să ne adaptăm", a afirmat Tecău.

Numărul 12 în clasamentul de dublu ATP a menţionat că îşi doreşte un public "gălăgios" la Piatra Neamţ. "Meciurile de Cupa Davis pe care le jucăm acasă sunt importante pentru că aici putem avea susţinerea publicului. Suntem entuziasmaţi să fim la Piatra Neamţ pentru prima dată. Eu nu am mai fost în Piatra Neamţ până acum. Pentru a avea condiţiile ideale, am avea nevoie şi de un public numeros şi gălăgios ca să ne susţină. Am înţeles că biletele se vând şi că cererea e mare. Îi aşteptăm în număr cât mai mare la sală pe cei care vor să vadă echipa de Cupa Davis a României", a afirmat Tecău.

În ceea ce-l priveşte, Copil consideră că România are prima şansă, dar este convins că victoria nu va fi uşor de obţinut. "De multe ori clasamentul ATP la Cupa Davis nu contează. Se întâmplă ca jucători care nu stau bine în ierarhie să joace mult mai bine în Cupa Davis. Aşa cum sunt unii care au un clasament bun, dar pierd în Cupa Davis. Nu trebuie să fim siguri că am câştigat pentru că sunt cinci meciuri. Trebuie să intrăm pe teren şi să dăm 100%, iar la sfârşit vom vedea rezultatul. Plecăm cu prima şansă, avem foarte mare încredere în noi, dar nu va fi un meci uşor. Cred că acest sistem nou (n.r. - 2 din 3 seturi) avantajează echipa mai slabă, pentru că mulţi dintre ei nu sunt obişnuiţi să joace 3 din 5. Dar ne vom adapta", a adăugat Copil.

Foto: frtenis.ro

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Marius Copil, Florin Mergea, Cupa Davis, Nicolae Frunză, Bogdan Borza, Luxemburg, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!