Olaru a învins-o pe Buzărnescu

Jucătoarea română Raluca-Ioana Olaru şi ucraineanca Olga Savciuk, principalele favorite la Hobart International (Australia, 226.750 dolari), turneu care se desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv Hobart International Tennis Centre, s-au calificat în sferturi după ce le-au învins cu 6-4, 2-6, 10-5 pe Mihaela Buzărnescu şi argentinianca María Irigoyen.

09.01.2018 02:13, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Olaru a învins-o pe Buzărnescu

Raluca-Ioana şi Olga, deţinătoarele trofeului, s-au impus la capătul unui meci care a durat 86 de minute. În primul set, în care s-au consemnat nu mai puţin de şapte break-uri, Olaru şi Savchuk s-au distanţat la 4-0, iar de la 4-2 s-a mers cap la cap până la încheierea “manşei”. În partea a doua a confruntării, favoritele au avut 2-1, iar din acel moment Buzărnescu şi Irigoyen au avut o serie de cinci game-uri la rând prin care au dus partida în super tie-break. Primele nouă puncte au fost consemnate numai pe propriul serviciu, după care Raluca-Ioana şi Olga au realizat două mini break-uri, ulterior s-au distanţat la 9-4 şi au convertit în punct a doua minge de meci. Principalele favorite le vor întâlni în sferturi pe învingătoarele confruntării Veronika Kudermetova, Aryna Sabalenka (Rusia, Belarus) – Natela Dzalamidze, Xenia Knoll (Rusia, Elveţia), programată în această noapte.

La simplu, Sorana Cîrstea (37 WTA, cs 3) a fost învinsă în primul tur de britanica Heather Watson (74 WTA, venită din calificări), cu 7-5, 6-3. Partida a durat 93 de minute, iar în prima parte a confruntării Sorana-Mihaela a întors scorul de la 0-4 la 5-4 şi a servit pentru set. Ea a ratat o minge de set, şi-a pierdut serviciul, s-a văzut condusă cu 6-5, astfel că a fost în situaţia de a servi pentru a duce setul în tie-break. A fost cel mai lung game al partidei, jucându-se 24 de puncte. Românca a salvat opt mingi de set, a avut o ocazie de a egala scorul al game-uri, dar până la urmă şi-a pierdut serviciul. În partea a doua a partidei, s-a consemnat un singur break, al lui Heather, când conducea cu 4-3, după care britanica a pus capăt partidei cu un game alb, producând surpriza zilei la Hobart.

În această noapte trei românce vor juca în complexul sportiv Hobart International Tennis Centre, toate pe West Court. În primul meci al zilei, de la ora 3.00 a României, Irina-Camelia Begu (40 WTA, cs 6) primeşte replica Monicăi Niculescu (85 WTA, venită din calificări) pentru un loc în turul 2. În partida imediat următoare, Mihaela Buzărnescu (57 WTA) şi germanca Anna-Lena Friedsam (507 WTA) luptă pentru un loc în sferturi.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Irina Begu, Monica Niculescu, Raluca Olaru, Sorana Cirstea, mihaela buzarnescu, wta, Hobart International, Olga Savchuk, Australia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!