Mladenovic şi Halep deschid meciul Franţa – România

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale la tragerea la sorţi.

19.04.2019 22:52, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Mladenovic şi Halep deschid meciul Franţa – România

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (2 WTA) o înfruntă pe Kristina Mladenovic (66 WTA) în primul meci de simplu al întâlnirii dintre Franţa şi România, organizat la Rouen, în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup. Confruntarea are loc în Kindarena, pe zgură. Meciul de deschidere va avea loc sâmbătă, de la ora 15.00 a României. Românca este condusă în meciurile directe de Mladenovic cu 3-2, dar ultima confruntare s-a încheiat cu victoria româncei, în 2017, în finala de la Madrid, cu 7-5, 6-7 (5), 6-2. În al doilea meci de simplu de sâmbătă, Mihaela Buzărnescu (30 WTA) o va întâlni în premieră pe Caroline Garcia (21 WTA). Duminică, de la ora 14:00, se va disputa partida Halep - Garcia, urmată de Buzărnescu - Mladenovic şi de partida de dublu Garcia, Mladenovic – Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu. Halep are 5-1 în meciurile directe cu Garcia, iar Buzărnescu şi Mladenovic nu s-au înfruntat până acum în circuit. Dacă scorul ajunge la 3-0 pentru una dintre echipe, nu se mai joacă a patra partidă de simplu şi se trece direct la partida de dublu. Dacă scorul devine 3-1 după ultima partidă de simplu, se dispută şi partida de dublu. Toate partidele vor fi transmise, în direct, de Digi Sport 1 şi Telekom Sport 3.

„Este un meci greu, indiferent cu cine aş fi jucat. E un meci de Fed Cup. Am jucat de multe ori contra Kristinei, dar e prima dată când jucăm în Fed Cup. Mă aştept la o partidă grea, dificilă. Dar sunt pozitivă, pentru că ştiu cum joacă, ştiu ce trebuie să fac şi dacă sunt 100% am şanse să câştig, aşa că o să merg pozitivă în teren. Voi da tot ce am mai bun să câştig acest meci”, a declarat Simona Halep, prima rachetă a României, după tragerea la sorţi. Românca nu a fost surprinsă că Julien Benneteau a optat pentru Mladenovic ca a doua jucătoare de simplu: „Este decizia lor şi au decis aşa cum au considerat. Nu sunt în măsură să comentez decizia lor, dar fetele noastre sunt mai puternice, asta cu siguranţă pot să spun. Mă simt bine, mă simt în formă, sunt sănătoasă, nu am niciun fel de problemă. Sunt emoţionată, bineînţeles, pentru că este un moment important pentru tenisul românesc, pentru ţara noastră. Dar, după cum am auzit şi bine ştim, o să avem o mare susţinere. Aşa că sper să dăm tot ce avem mai bun ca să câştigăm”.

„Ea are un joc foarte agresiv, dar cred că o avantajează mai mult suprafaţa rapidă. Voi vorbi cu echipa ce tactică vom aplica. Mă aştept să fac un meci foarte bun şi voi da tot ce se poate şi îmi doresc foarte mult să câştig. Mai ales pentru că întâlnesc o jucătoare de top şi asta mă ambiţionează foarte mult. E o semifinală de Fed Cup şi am ca adversară o jucătoare foarte experimentată. La acest stadiu toate jucătoarele sunt de nivel foarte înalt şi indiferent cu cine joc, pentru mine este un meci dificil, ca şi pentru ele de altfel. Emoţii avem mereu, mai ales la Fed Cup. Ne dorim foarte mult să câştigăm şi rămâne să vedem cum se vor împărţi punctele”, a declarat, la rândul ei, Mihaela Buzărnescu.

Monica Niculescu, anunţată că va juca la dublu alături de Irina-Camelia Begu, ca în meciul cu Cehia, a spus că se simte foarte bine şi este pregătită să ajute echipa. „M-am simţit excelent în meciul cu Cehia, m-am hrănit, pot să zic, cu publicul care ne-a ajutat foarte mult. Mă bucur foarte mult că suntem în număr mare şi sper să câştigăm din simplu, sincer, dar dacă se face 2-2, noi ne facem treaba. Mă simt foarte bine la antrenament, am jucat foarte bine, sunt sănătoasă şi mă simt pregătită. Abia aştept să intrăm în meciuri”, a spus ea. Monica are palmares pozitiv cu jucătoarele de simplu ale Franţei: 1-0 cu Caroline Garcia; 3-0 cu Kristina Mladenovic; 2-2 cu Pauline Parmentier.

„Cineva trebuia să debuteze, nu contează dacă eşti primul sau al doilea. Sunt obişnuită cu ambele situaţii, după câte meciuri am disputat. Nu aveam nicio preferinţă. E interesant să începi meciul proaspătă şi pregătită, aşa că vom vedea. Este evident că Halep este una din cele mai bune jucătoare pe zgură, dacă nu chiar cea mai bună, pentru că este campioana en titre la Roland Garros şi se descurcă foarte bine pe toate suprafeţele. Dar am avut meciuri de luptă, strânse, şi sunt sigură că îşi aduce amintea şi ea. E interesant că am jucat deja de câteva ori şi cred că ne vom bucura de acest meci. Este un avantaj pentru ambele că vom juca primele, ambele suntem pregătite şi cine va fi mai bună va câştiga. Suntem fericite să jucăm într-o sală aşa de frumoasă, cu tribunele pline. Şi din acest motiv am lucrat din greu ca să concurez într-un asemenea eveniment mare, să lupt pentru ţară, pentru echipă şi suntem conştiente că ne vom bucura de multă susţinere şi anticipez un weekend pasionant”, a declarat Mladenovic.

Caroline Garcia a repetat la antrenamente anumite lucruri pentru a contracara jocul unei stângace: „Este puţin diferit să joci împotriva unei stângace, dar sunt obişnuită să joc atât cu dreptace cât şi cu stângace. M-am antrenat pentru asta, mai ales la serviciu, care este diferit. Trebuie făcute ajustări, dar în rest jocul este acelaşi. Cred că România cu Simona Halep este favorită, pentru că a eliminat Cehia, care a câştigat anul trecut”.

Garcia şi Mladenovic au câştigat proba de dublu la Roland Garros în 2016 şi au jucat finala la US Open, într-un an în care s-au impus de asemenea la Charleston, Stuttgart şi Madrid. Cele două au jucat ultima oară împreună în 2017, dar Garcia este pregătită să facă pereche din nou cu Mladenovic, dacă situaţia o impune: „Am jucat împreună mult timp şi am făcut-o cu succes. Au rămas automatisme şi dacă va fi nevoie de al treilea punct, vom fi pregătite”.

„M-am gândit mult în aceste săptămâni, iar după toate informaţiile pe care le avem, eu şi staff-ul meu credem că ea are o şansă s-o învingă pe Simona şi este cea mai bună opţiune a noastră. Era nevoie pentru acest meci de o condiţie fizică perfectă, de combativitate, iar Kristina, prin stilul de joc şi în aceste condiţii, cu nivelul arătat în aceste ultime săptămâni, prezenta mai multe garanţii şi şanse s-o bată pe Simona. Îi va fi foarte dificil, dar o cred capabilă să reuşească în aceste condiţii”, a declarat Benneteau. Acesta a apreciat că includerea Mihaelei Buzărnescu pentru partidele de simplu era aşteptată, având în vedere clasamentul WTA: „Nu e o surpriză că a fost aleasă Mihaela Buzărnescu. Nu eram sigur că o va folosi pe Irina Begu, dar Buzărnescu e mai bine clasată, este o jucătoare foarte talentată. Am văzut-o la Miami şi nu sunt surprins că va intra pe teren”.

Despre Halep, Benneteau a avut cuvinte de laudă şi nu vede o diminuare de randament în jocul româncei: „E acolo sus, cu un joc solid şi constant de mulţi ani, a reuşit performanţe bune la turnee, deci avem o fată de top mondial în faţa noastră, cu un nivel foarte ridicat”. Căpitanul-nejucător al Franţei aşteaptă de la elevele sale să reziste presiunii şi să etaleze cel mai bun joc posibil: „Sper că fetele vor juca cel mai bun tenis, că vor şti să gestioneze emoţiile, pentru că în tribune va fi multă lume, într-o atmosferă specială, de Fed Cup, într-o presiune extraordinară pentru fete. Sper că vor lua deciziile corecte în momentele decisive, atunci vom avea o şansă să câştigăm întâlnirea”.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Simona Halep, Irina Begu, Fed Cup, Monica Niculescu, Raluca Olaru, mihaela buzarnescu, România, Kristina Mladenovic, Caroline Garcia, Florin Segărceanu, Franţa, Rouen, Kindarena, Franţa - România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!