Mitu şi Ruse sunt campioane la Montreux

Jucătoarele române Cristina-Andreea Mitu şi Elena-Gabriela Ruse, desemnate a patra pereche favorită la turneul ITF de la Montreux, care se desfăşoara pe terenurile din clubul sportiv „Montreux Tennis Club”, şi-au adjudecat titlul.

08.09.2018 19:58, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Mitu şi Ruse sunt campioane la Montreux

Cele două le-ai învins în ultimul act pe principalele favorite, Laura Pigossi şi Maryna Zanevska (Brazilia, Belgia) cu 4-6, 6-3, 10-4, la capătul unui meci care a durat o oră şi 29 de minute. Pigossi (locul 173 în lume la dublu) şi Zanevska (105 WTA) au deschis meciul cu un break, iar de la 2-1 pentru ele a urmat o sucesiune de cinci game-uri câştigate pe serviciul advers. Perechea braziliano-belgiană a urmat la serviciu la 5-4 şi s-a ajuns la 40-40. Fiind vorba de punctul decisiv, scorul putea deveni 5-5, dar s-a făcut 6-4 pentru Laura şi Maryna. În partea a doua a confruntării, s-au consemnat patru break-uri din momentul în care tabela arăta 1-0 pentru românce. Până la urmă s-a făcut 3-3, după care Cristina-Andreea şi Elena-Gabriela au câştigat trei game-uri la rând, ducând finala în super tie-break. Ultima parte a cofruntării a fost controlată de românce. Ele s-au desprins la 4-0, după două puncte ale adversarelor au dus scorul la 8-2, pentru ca la 9-4 să convertească în punct prima minge de meci.

Este al şaselea titlu la dublu pentru Ruse (primul în acest an) şi al 19-lea pentru Mitu (al patrulea în 2018), dar primul câştigat împreună. De altfel, ele au făcut pereche pentru prima dată la Montreux. Până în ultimul act, Elena-Gabriela şi Cristina-Andreea au trecut în primul tur cu 6-1, 6-0 de austriecele Jovana şi Katarina Trickovic, în sferturi cu 7-5, 6-0 de americancele Elizabeth Halbauer şi Chiara Scholl, iar în semifinale cu 6-1, 6-2 de elveţiencele Ylena In-Albon şi Leonie Kung. La simplu, Ruse a fost învinsă în sferturi de poloneza Iga Swiatek, iar Mitu în prima rundă de Kimberley Zimmerman din Elveţia. 

Foto: pagina de instagram a Elenei-Gabriela

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Andreea Mitu, elena ruse, itf, Gabriela Ruse, Elveţia, Montreux


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!