Mitu – da, Dulgheru – nu

Andreea Mitu (113 WTA) s-a calificat în turul 2 al turneului de la Istanbul, dotat cu premii de 250.000 de dolari, în timp ce Alexandra Dulgheru (95 WTA) a fost învinsă în manşa inaugurală.

20.04.2016 22:17, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Mitu – da, Dulgheru – nu

Mitu a produs cea mai mare surpriză a primul tur, eliminând-o pe a doua favorită, belgianca Yanina Wickmayer (42 WTA). În primul set s-a mers cap la cap până la scorul de 5-5, moment în care românca a realizat un break alb, după care şi-a câştigat serviciul. Partea a doua a meciului a fost dominată de Andreea, care s-a distanţat la 3-1 şi 5-2. Ea şi-a pierdut serviciul când a servit prima dată pentru calificare, dar la 5-4 a fructificat prima minge de meci. Prin această victorie, Andreea şi-a asigurat 30 de puncte WTA, iar în turul secund o va întâlni pe elveţianca Stefanie Voegle (116 WTA), care a eliminat-o cu 6-2, 7-5 pe turcoaica Ipek Soylu (176 WTA, beneficiară a unui wild card). 

În schimb, Dulgheru a fost învinsă de Kateryna Kozlova (Ucrainca, 129 WTA) cu 6-7 (4), 7-6 (3), 6-1. În primul set, românca s-a văzut condusă cu 5-0, după care a salvat patru mingi de set pe serviciul adversarei: două la scorul de 5-1 şi celelalte la 5-3. Ulterior, Alexandra a preluat conducerea cu 6-5, Kozlova şi-a câştigat serviciul la 0, astfel că s-a ajuns la tie-break. Ucraineanca a avut 2-1, s-a distanţat la 4-2, dar din acest moment Dulgheru şi-a trecut în cont cinci puncte la rând, punând capăt setului după fix 60 de minute. Partea a doua a meciului a fost mai echilibrată, în sensul că nicio jucătoare nu a reuşit să pună pe tabelă un avantaj de două game-uri. S-a ajuns din nou la tie-break, care a fost adjudecat de Kateryna cu 7-3. În decisiv, Dulgheru a început cu un break, dar până la sfârşitul meciului nu a mai câştigat niciun game.

Azi, în al doilea meci al zilei de pe terenul central, Sorana Cîrstea (138 WTA, venită din calificări) o va întâlni pe Çağla Büyükakçay (118 WTA), în prima întâlnire directă. Partida nu începe mai devreme de ora 15.00.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Alexandra Dulgheru, Andreea Mitu, Sorana Cirstea, Istanbul


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!