Misiune foarte dificilă pentru românce

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

05.02.2020 15:01, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Misiune foarte dificilă pentru românce

Echipa de Fed Cup a României întâlneşte pe 7 şi 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Rusia în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul contează pentru accedere la turneul final de la Budapesta, din 14-19 aprilie. Întâlnirea se va desfăşura după următorul program: vineri, de la ora 16.00, primele două meciuri de simplu; sâmbătă, de la 14.00, celelalte două meciuri de simplu şi cel de dublu.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu fac parte Simona Halep, Irina-Camelia Begu, Monica Niculescu (au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo) şi Mihaela Buzărnescu (accidentată). Ca urmare, căpitanul nejucător Florin Segărceanu le-a convocat pe Bogdan (90 WTA la simplu, 212 la dublu), Bara (160 / 85), Ruse (166 / 118), Olaru (- / 46) şi Cristian (197 / 204). România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

Ana Bogdan (90 WTA) a recunoscut că simte „un pic de presiune” având în vedere că este prima oară liderul echipei de Fed Cup a României, dar a precizat că acest lucru este în acelaşi timp o şansă pentru ea. „Pe de o parte simt un pic de presiune fiind liderul echipei României. Pe de altă parte iau acest lucru ca pe o oportunitate, ca pe o şansă. E un moment pe care l-am aşteptat mult timp, pentru că mi-am dorit foarte mult să joc. Iar acest moment a venit, neaşteptat, dar a venit. Sunt pregătită, m-am antrenat foarte bine şi voi face tot posibilul să fac meciuri cât mai bune. Ne-am acomodat repede cu tot, terenul, mingile, lumina, totul este OK. Jucăm din ce în ce mai bine şi ne pregătim intens în fiecare zi, aşteptăm meciurile”, a afirmat ea.

Cel mai bine clasată jucătoare de dublu din echipa României, Raluca-Ioana Olaru, a declarat că aşteaptă un rezultat pozitiv în întâlnirea cu Rusia. „Întotdeauna îmi doresc să fac parte din echipa de Fed Cup. Ne simţim bine împreună, ne-am acomodat bine cu toate lucrurile de aici şi cred că suntem pe drumul cel bun. Ca întotdeauna putem să ne aşteptăm la două zile pline de emoţii, de luptă, de dorinţă, de sentimente frumoase. Mă bucur mult că fetele noi sunt aici. Cred mult în ele şi consider că pot face un rezultat foarte frumos”, a spus Raluca.

Aflată în premieră în lotul pentru Fed Cup, Elena Gabriela Ruse a menţionat că abia aşteaptă să debuteze. „Mă simt foarte bine, sunt onorată să fiu în echipa României. Sper să facem un rezultat bun şi să fim unite aşa cum se pare că suntem. Am primit un mesaj de încurajare din partea Monicăi Niculescu. Ne înţelegem foarte bine şi mereu a fost alături de mine. Mi-a spus să nu am emoţii pentru că este şansa mea şi să dau tot pe teren. Am fost de câteva ori la meciuri alături de echipă şi am văzut din exterior cât suflet au pus fetele”, a afirmat ea.

Jaqueline Adina Cristian a precizat la rândul ei că are emoţii la debutul în Fed Cup. „Mă bucur să fiu în echipa României. Este prima dată şi am destule emoţii. Echipa e unită, comunicarea dintre noi este foarte bună, iar adaptarea a fost rapidă. Cred că de la zi la zi nivelul e din ce în ce mai bun. Vom da tot ce avem mai bun ca să iasă bine”, a spus Cristian.

De asemenea, Irina Maria Bara a declarat: „Este o mare onoare să fiu prezentă în echipa de Fed Cup în premieră. Ne-am acomodat repede, ne simţim bine, în echipă este o atmosferă foarte bună şi o să dăm tot ce avem mai bun şi sperăm să obţinem un rezultat pozitiv”.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, ana bogdan, elena ruse, alina tecsor, România, Florin Segărceanu, Rusia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!