Mihaela Buzărnescu a fost deranjată de serviciul Karolínei Plíšková

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

09.02.2019 21:37, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Mihaela Buzărnescu a fost deranjată de serviciul Karolínei Plíšková

Karolína Plíšková (5 WTA) a adus Cehiei primul punct în meciul de la Ostrava împotriva României, care contează pentru primul tur (sferturile de finală) al Grupei Mondiale, după victoria cu 6-1, 6-4 în faţa Mihaelei Buzărnescu (29 WTA). Meciul a durat o oră şi 26 de minute, iar primul set a fost dominat clar de jucătoarea gazdă, care s-a desprins la 5-0, după ce în primul game a salvat două mingi de break. În partea a doua a confruntării s-a mers cap la cap până la 4-4, moment în care cehoaica a realizat break, după care şi-a făcut serviciul. Buzărnescu şi Plíšková s-au mai întâlnit de două ori, jucătoarea din Cehia reuşind să se impună de fiecare dată. Mai întâi în sferturile turneului ITF de la Nottingham (4-6, 6-3, 7-5) în 2012, iar apoi în turul 3 la Wimbledon în 2018, cu 3-6, 7-6 (3), 6-1.

„A fost un meci bun din punctul meu de vedere, ţinând cont că a fost prima mea participare într-o etapă de Fed Cup. Jocul meu a fost crescendo, mă bucur că m-am mişcat bine. Am fost foarte aproape, chiar şi în primul set, deşi scorul era 5-0, ghemurile au fost foarte strânse. Plíšková a făcut un joc bun, de altfel ea vine după nişte rezultate foarte bune şi avea încrederea mare. Serviciul a fost arma ei în acest meci prin care a pus foarte multă presiune”, a spus jucătoarea română.

„Am fost concentrată pe jocul meu, am vrut să stau cât mai aproape de rezultat, să iau mai mult iniţiativa şi să fiu mai agresivă. Poate asta ar fi trebuit să fac de la bun început, să preiau iniţiativa şi să schimb mai mult jocul. Am avut şi ghinion pentru că ea a servit mereu bine şi nu am avut ce să fac. A fost peste mine cu serviciul, are şi fizicul care o ajută. Din cauza asta a fost foarte greu să fac break. Mi-aş fi dorit ca eu să pot mixa mai mult tactica. Să nu îi dau ei posibilitatea de a avea iniţiativa”, a adăugat ea.

Mihaela Buzărnescu a menţionat că nu a avut emoţii deoarece i-a simţit aproape pe fanii români prezenţi pe Ostrava Arena. „Emoţii nu am avut, am fost foarte hotărâtă şi încrezătoare pentru că mai jucasem cu ea. Am văzut că fanii români erau în număr mare şi nu am avut presiune. Bineînţeles că sunt nişte emoţii pe care le avem toate înaintea unui meci, dar una peste alta consider că am fost în meci mereu. În tenis orice se poate schimba, de aceea mi-am spus că o să fie scorul şi în favoarea mea. Am fost aproape în setul doi, dar ea s-a scos cu trei servicii incredibile şi nu am avut ce să îi fac. Mereu în momentele cheie a riscat foarte bine şi i-au intrat toate mingile”, a precizat Buzărnescu.

Referitor la meciul de duminică, în care conform programului ar trebui să o întâlnească pe Kateřina Siniaková, jucătoarea română a afirmat: „Să vedem dacă va fi Siniaková, nu se ştie cine va fi, cehii pot schimba. Eu voi trage pentru fiecare minge, aşa cum am făcut şi azi. Şi celelalte fete din echipa Cehiei sunt valoroase, chiar dacă nu au clasamentul pe care îl are Plíšková. Noi trebuie să rămânem concentrate împotriva oricărei adversare am juca. Fiecare meci e diferit. Eu rămân pozitivă şi sper ca jocul meu să mâine şi mai bun”.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, mihaela buzarnescu, Karolina Pliskova, România, Cehia, Ostrava, Cehia - România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!