Mergea este în optimi, Olaru şi Mărculescu au fost eliminate

Perechea formată din românul Florin Mergea și pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi (cs 14) s-a calificat în optimi la Wimledon (Marea Britanie, 31.600.000 de lire sterline), al treilea turneu de Mare Șlem al anului, care se dispută pe terenurile de la All England Lawn Tennis and Croquet Club, în timp ce Raluca Olaru (alături de francezul Fabrice Marin) şi Mihaela Lorena Mărculescu au pierdut.

09.07.2017 08:10, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Mergea este în optimi, Olaru şi Mărculescu au fost eliminate

Mergea şi Qureshi au avut nevoie de patru seturi pentru a trece de austriecii Julian Knowle şi Philipp Oswald: 5-7, 7-5, 6-3, 7-6 (5). Meciul a durat trei ore şi 27 de minute, iar la 5-4 în prima parte a confruntării românul şi pakistanezul au ratat două mingi de set. În setul secund s-a mers cap la cap până la 6-5 pentru Florin şi Aisam-Ul-Haq, care au realizat break în game-ul imediat următor. Şi setul 3 a fost echilibrat. Mergea şi Qurechi au ratat o primă minge de break la 1-0, o alta la 4-3, dar în acelaşi game au realizat până la urmă break, după care şi-au păstrat serviciu. În setul al patrulea nu s-a consemnat niciun break, astfel că s-a ajuns la tie-break. Românul şi pakistanezul s-au distanţat la 3-0, s-au văzut egalaţi, au fost conduşi cu 5-4, dar din acel moment nu au mai pierdut niciun punct. Florin şi Aisam-Ul-Haq vor primi, pentru calificarea în optimi, câte 180 de puncte, iar următorii adversari sunt învingătorii meciului Marcus Daniell, Marcelo Dernoliner (Noua Zeelandă, Brazilia) - Ken Skupski, Neal Skupski (ambii din Marea Britanie).

Pe tabloul de dublu mixt, Raluca Olaru și francezul Fabrice Martin au ratat calificarea în optimi. Cei doi au cedat cu 7-6 (7-2), 7-5 în faţa perechii Gabriela Dabrowski, Rohan Bopanna (Canada, India; cs 10). În primul set nu s-a consemnat niciun break, astfel că s-a ajuns la tie-break, unde favoriţii au condus cu 3-1, iar de la 3-2 au avut o serie de patru puncte la rând. În partea a doua a meciului, Raluca şi Fabrice şi-au pierdut serviciul la 5-5, iar în game-ul imediat următor perechea canadiano-indiană a convertit în punct a doua minge de meci.

Pe tabloul junioarelor, Mihaela Lorena Mărculescu a fost învinsă, în primul tur, de rusoaica Sofya Lansere cu 6-7 (4), 6-3, 6-4. De la 2-1 pentru Sofya s-au consemnat patru break-uri la rând, după care fiecare jucătoare şi-a păstrat serviciul până la 6-6, cu menţiunea că românca a salvat două mingi de set la 4-5. În tie-break, Lorena s-a desprins la 4-0, a păstrat avantajul până la 6-2, după care a convertit în punct a treia minge de set. Partea a doua a conruntării a fost controlată de rusoaică. Aceasta acasta a condus cu 3-0 şi 4-1, iar la 5-3 a fructificat pe serviciul româncei prima minge de set. În decisiv, Mărculescu a început cu un break, dar s-a văzut condusă cu 5-2. În game-ul imediat următor a salvat două mingi de meci, dar la 4-5 nu a mai salvat-o pe următoarea.

În urma acestor rezultate, România mai are trei reprezentanţi la turneul de pe iarba londoneză: Simona Halep (2 WTA, cs 2), Monica Niculescu (alături de alături de Hao-Ching Chan din Taipei; cs 9) la dublu feminin şi Florin Mergea (alături de Aisa-mUl-Haq Qureshi din Pakistan; cs 14) la dublu masculin. Toţi vor juca mâine.

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Raluca Olaru, wimbledon, Florin Mergea, wta, ATP, Mihaela Marculescu


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!