Meciul România – Luxemburg de reia de la scorul 1-1

Echipele de tenis ale României şi Luxemburgului sunt la egalitate după primele două meciuri de simplu, confruntarea având loc în Sala Polivalentă din Piatra Neamţ, în primul tur al Grupei a II-a, zona Europa-Africa a Cupei Davis.

04.02.2018 12:45, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Meciul România – Luxemburg de reia de la scorul 1-1

Întâlnirea de Cupa Davis de la Piatra Neamţ se va disputa după noul format anunţat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), cu meciuri de maximum trei seturi, desfăşurate pe parcursul a două zile (şi nu trei ca până acum).

În primul meci de dimplu, Nicolae Frunză, aflat pe locul 596 în lume, a fost învins de Ugo Nastasi (jucător fără clasament mondial) cu 7-6 (5), 1-6, 6-3. Meciul a durat două ore şi 18 minute, iar în primul nu s-a consemnat niciun break. Fiecare jucător a avut câte două şanse de a câştiga pe serviciul adversarului, după care Nicolae a salvat o minge de set cu propriul serviciu la 5-6. În tie-break, românul s-a distanţat la 4-0, dar a mai câştigat un singur punct din următoarele opt. În setul secund Frunză a realizat break-uri la 2-1 şi 4-1, dar în decisiv adversarul lui s-a desprins la 3-0, după care s-a mers cap la cap până la final. Nastasi a jucat doar cinci meciuri din august 2016 până acum, perioadă de timp în care Frunză a bifat 50 de partide, inclusiv o confruntare în Cupa Davis cu austriacul Dominic Thiem (aflatpe locul 5 ATP la ora meciului), în care când l-a dus pe adversar în tie-break în primele două seturi.

La rândul lui, Marius Copil (94 ATP) a trecut de Christophe Tholl (şi el fără clasament ATP) cu 6-3, 6-2. În primul set al meciului care a durat 59 de minute, românul a nu a pierdut niciun punct pe propriul serviciu, a realizat break la 3-1, după care a ratat o primă minge de set, pe serviciul adversarului, la 5-2. În setul secund, Marius a “deschis” cu break, a mai câştigat o dată pe serviciul lui Tholl la 3-1, după care a convertit în punct a patra minge de meci, pe prorpriul serviciu.

Azi, de la ora 11,00, este programat meciul de dublu care va opune perechile Florin Mergea, Horia Tecău şi Nastasi, Tholl. În ultimele două partide ale întâlnirii de la Piatra Neamţ, Copil va juca împotriva lui Nastasi, iar Frunză îl va avea adversar pe Tholl. Meciul al cincilea nu se va mai disputa dacă partida a patra este decisivă, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

Foto: pagina de facebook Romania Davis Cup Team

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Horia Tecau, Marius Copil, Florin Mergea, Cupa Davis, Nicolae Frunză, Piatra Neamţ, Ugo Nastasi, Christophe Tholl


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!