Meciul împotriva Rusiei se joacă la Cluj

Partida dintre echipele feminine de tenis ale României şi Rusiei, din barajul de calificare la turneul final al Fed Cup, va avea loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pe 7 şi 8 februarie 2020, a anunţat Federaţia Română de Tenis.

23.10.2019 16:28, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Meciul împotriva Rusiei se joacă la Cluj

Arena clujeană a mai găzduit alte patru întâlniri ale echipei României, în 2016 împotriva Cehiei şi Germania, iar în 2018 împotriva Canadei şi Elveţiei. În cazul unei victorii, România se va număra printre cele 12 echipe care îşi vor disputa titlul de campioană, turneul final al Fed Cup urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

Cehia, beneficiara unui wild card, Australia, Franţa, finalistele din 2019, şi Ungaria, echipa gazdă, sunt calificate direct la turneul final. Confruntările din play-off se vor juca după sistemul cel mai bun din cinci partide, patru de simplu şi unul de dublu, după regula cel mai bun din trei seturi.

Anul acesta, România a fost învinsă de Franţa cu 3-2, la Rouen, în semifinalele Fed Cup. Echipa ţării noastre nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale. 

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Fed Cup, Federatia Romana de Tenis, Cluj-Napoca, România


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!