Martina Hingis se retrage la finalul sezonului

Jucătoarea elveţiană Martina Hingis, co-lider mondial la dublu alături de partenera ei Yung-Jan Chan (Taipei), a confirmat că se va retrage din activitatea competiţională după ultimul meci pe care-l va juca la Turneul Campioanelor de la Singapore.

27.10.2017 07:00, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Martina Hingis se retrage la finalul sezonului

Fost lider mondial la simplu şi deţinătoare a 25 de trofee de Mare Şlem, Hingis a susţinut o conferinţă de presă după meciul din sferturi de la Turneul Campioanelor, ea şi Yung-Jan Chan impunîndu-se cu 6-3, 6-2 în faţa perechii Anna-Lena Groenefeld, Kveta Peschke (Germania, Cehia). “Lumea va spune «e normal, după un astfel de an, după un sezon ca acesta», dar eu chiar consider că a venit momentul. Trebuie să ştii sp te opreşti când eşti în vârf, nu când eşti în cpdere. Nu mi-aş dori un fianl de carieră mai frumos”, a declarat Hingis în deschiderea conferinţei de presă. “Partenerii mei (n.r. – de dublu feminin şi dublu mixt) au ştiut, dar nu de la ei a plecat zvonul. De fapt, chiar sunt surprinsă că nu s-a aflat mai devreme, iar asta demonstrează că sunt nu doar jucători foarte buni, ci şi oameni valoroşi. Cred că este cea mai bună decizie pe care o pot lua. I-am spus Latishei (n.r. – Yung-Jan Chan) în ianuarie, «acesta este probabil ultimul meu an». Deci, unii oameni ştiau”, a mai spus elveţianca.

Alături de jucătoarea din Taipei, Martina a câştigat în 2017 nouă titluri majore, inclusiv trei dintre cele patru turnee de categorie Premier Mandatory (BNP Paribas Open, Mutua Madrid Open şi China Open). Ele au nu mai puţin de 19 victorii la rând şi se află la două succese de câştigarea Turneului Campioanelor. 

Hingis, care a împlinit 37 de ani luna trecută, a ocupat primul loc în clasamentul WTA la simplu timp de 209 săptămâni, iar în palmaresul său figurează 43 de titluri, între care 5 de Grand Slam, cucerite la Australian Open (1997, 1998, 1999), Wimbledon şi US Open (ambele în 1997). La dublu, elveţianca a câştigat 64 de turnee, 13 dintre ele de Grand Slam, plus alte 7 trofee majore la dublu mixt. Mai are în palmares Fed Cup în 1998, iar în 2001 a jucat finala Hopman Cup.

Foto: pagina de facebook a Turneului Campioanelor (WTA Finals Singapore)

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: turneul campioanelor, wta, singapore, Martina Hingis


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!