Marius Copil va juca în turul 2 la Citi Open cu Jeremy Chardy

Jucătorul român de tenis Marius Copil (93 ATP) s-a calificat în turul 2 la Citi Open (Washington, Statele Unite, 2.146.815 dolari premii totale la masculin), turneu care de desfăşoară pe terenurile din complexul sportiv William H.G. FitzGerald Tennis Center.

31.07.2018 04:46, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Marius Copil va juca în turul 2 la Citi Open cu Jeremy Chardy

Românul şi-a egalat performanţa de anul trecut după ce l-a învins pe Mirza Bašić (Bosnia Herţegovina, 83 ATP) cu 7-6 (7), 6-4 la capătul unei partide care a durat exact 90 de minute. Marius a început meciul în forţă, procurându-şi două mingi de break, pe care le-a ratat. La 5-5, s-a contabilizat a treia minge de break a setului, tot în dreptul românului, ratată şi aceasta, pentru ca în tie-break evoluţia scorului să fie demnă de cel mai dur film de acţiune: Copil a condus cu 3-0, Bašić a revenit la 5-4, Marius a ratat două mingi de set la 6-5 pe serviciul adversarului şi la 7-6 pe al lui, Mirza a avut şi el ocazia să închidă manşacu propriul serviciu la 7-7, dar nu a fructificat-o, românul a irosit o altă minge de set, tot pe propriul serviciu, la 9-8, pentru ca la 10-9 să închidă setul pe serviciul adversarului.

Şi partea a doua a meciului a fost “agitată”. Bašić a condus cu 3-1, după care Copil a întors rezultatul la 5-3 şi a ratat o primă minge de meci pe serviciul adversarului. În game-ul următor, Marius a condus cu 40-15, punând capăt confruntării la a treia oportunitate, per total. În turul următor, românul îl va înfrunta pe francezul Jeremy Chardy (43 ATP, cs 14), calificat direct în turul secund. Va fi al doilea meci direct, după ce Chardy s-a impus în 2013 cu 7-5, 6-4 în optimi la Hertogenbosch. 

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, citi open, ATP, Washington, Statele Unite ale Americii, William H.G. FitzGerald Tennis Center


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!