Marius Copil joacă în primul tur la Basel cu Ryan Harisson

Jucătorul român Marius Copil (93 ATP) va juca, de la ora 21.30, în primul tur la Swiss Indoors Basel (Elveţia, 2.442.740 premii totale) cu americanul Ryan Harisson (59 ATP) după ce a trecut în calificări de doi sportivi mai bine clasaţi ca el.

22.10.2018 16:00, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Marius Copil joacă în primul tur la Basel cu Ryan Harisson

Primul adversar a fost germanul Misha Zverev, aflat pe locul 72 în lume la ora meciului. Partida a durat o oră şi 27 de minute şi a fost decisă de două break-uri, ambele adjudecate de Marius, de fiecare dată la 6-5 pentru el. Similitudinea merge şi mai departe, în sensul că românul a condus cu 15-0 şi 40-15 în ambele game-uri în care Zverev a servit pentru a duce seturile în tie-break. De-a lungul confruntării, Copil a ratat în primul set două mingi de break la 4-3 şi una de set la 5-4, iar în cel secund a condus cu 40-0 când avea 1-0 pe tabela de marcaj. El a trecut prin emoţii la 5-5 în setul secund, când s-a văzut pus în situaţia de a salva două mingi de break.

Adversarul din al doilea tur „preliminar” a fost Dušan Lajović (Serbia, 50 ATP la ora partidei), principalul favorit al calificărilor. Partida a durat 68 de minute, iar Marius s-a distanţat în primul set la 3-0, după care fiecare sportiv şi-a făcut serviciul. În partea a doua a confruntării, Copil a condus cu 3-1, şi-a cedat serviciul la 3-4, după care şi-a adjudecat următoarele două game-uri.

Meciul de azi cu Harisson va fi primul dintre cei doi, iar învingătorul îl va întâlni în turul secund pe Denis Shapovalov (Canada, 29 ATP) sau pe Marin Čilić (Croaţia, 6 ATP, cs 3). 

La aceeaşi competiţie, dar pe tabloul de dublu, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julie Rojer (Cs 3) au trecut, în primul tur, de olandezii Robin Haase şi Matwe Middelkoop cu 6-3, 6-4, la capătul unui meci de 55 de minute în care nu şi-au cedat niciodată serviciul. 

Foto: Neal Trousdale

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, ATP, Basel, Elveţia


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!