Marius Copil a adus României primul punct

Accesați link-ul pentru o galerie foto exclusivă realizată pentru www.OpenTenis.ro de Neal Trousdale.

16.09.2018 05:24, de , 0 comentarii , Galerie Foto

Marius Copil a adus României primul punct

Jucătorul român Marius Copil (81 ATP) l-a învins cu 6-2, 6-4 pe polonezul Kamil Majchrzak (187 ATP), în primul meci de simplu din cadrul întâlnirii de la Cluj-Napoca, din turul 3 al Grupei a II-a a zonei Europa-Africa a Cupei Davis.

Meciul a durat o oră şi 16 minute, iar în primul set Marius a realizat break-uri la 1-1 şi 4-2, fructificând prima minge de set, pe propriul serviciu. În partea a doua s-a mers cap la cap până la 3-3, iar după ce polonezul şi-a adjudecat un game alb, Copil a avut o serie de trei game-uri la rând. Românul putea pierde controlul la 1-2, când s-a văzut în situaţia de a salva o minge de break, dar a trecut cu bine peste acest moment. Marius l-a învins pe Kamil şi la singurul lor duel direct, anul trecut, în sferturi de finală la Bratislava, cu 7-6 (4), 6-1.

"Mă bucur că am început cu victorie. Avem o echipă bună, avem şi vicecampioni olimpici cu noi, păcat că nu au venit spectatori mai mulţi, dar poate vin mâine, ne dorim să-i bucurăm şi pe ei. Ne luptăm să jucăm din ce în ce mai bine pentru a aduce adversari mai tari, şi sperăm să vină cât mai multă lume alături de noi. Nu am uitat meciurile cu Maroc de la Paşte, când, fiind sărbătoare, a venit atât de multă lume şi le mulţumim şi acum. Jucăm un tenis bun şi speră să avem şi fanii alături de noi", a afirmat Copil. El a mai spus că s-a retras de la turneul de la Metz, deoarece are dureri la picior şi nu se simte apt sută la sută şi mai are nevoie de zece zile de recuperare, însă speră să fie apt pentru turneeele de la Tokyo, Shanghai, Viena, Paris şi Basel.

Kamil Majchrzak a recunoscut că românul a fost mai bun, iar el nu a avut o evoluţie constantă. "Am deschis întâlnirea cu România, dar meciul nu a mers prea bine pentru mine, deşi mi-am dorit enorm să aduc Poloniei primul punct. Marius Copil  a avut o calitate superioară în meci, iar eu nu am fost constant. Sunt foarte dezamăgit de mine şi mai ales cum a jucat în meciul doi. Până acum experienţa mea la Cluj nu este grozavă pentru că am pierdut meciul, dar oraşul este minunat şi tot ce am apucat să vedem şi sper în continuare în şansa noastră", a declarat Majchrzak, într-o conferinţă de presă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori, Polonia conducând cu 3-2. Polonia s-a impus la primul duel, în 1930 (Varşovia), cu 3-2, în primul tur al zonei Europa. Polonezii au câştigat cu 3-2 şi în 1960 (Bucureşti), tot în primul tur al zonei europene. Prima victorie a României s-a consemnat în 1986, cu 4-1, la Varşovia, în sferturile zonei Europa. În 1987, la Braşov, România se impunea cu 4-1, tot în sferturile de finală. La ultima întâlnire, Polonia a câştigat cu 5-0, în 1991, la Poznan, în primul tur al Grupei 1 a zonei Europa-Africa. Echipa câştigătoare va promova în Grupa I a zonei Europa-Africa. În primele două tururi ale ediţiei de anul acesta, România a învins Luxemburgul (la Piatra Neamţ) cu 4-1 şi Marocul cu 5-0 (la Cluj-Napoca). Polonia a trecut cu 3-2 de Slovenia şi cu 4-1 de Zimbabwe.

Galerie Foto


Citeşte mai multe despre: Marius Copil, Cupa Davis, Cluj-Napoca, România, Polonia, Kamil Majchrzak


Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu!